Mercedes-Benz C-Klasse: Permanente instelling (behalve Mercedes-AMG auto's) - Handmatig schakelen - Automatische transmissie - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Permanente instelling (behalve Mercedes-AMG auto's)

Bij de configuratie van het rijprogramma I voor de aandrijving de instelling M (handmatig) selecteren. Tijdens het rijden in het rijprogramma I kunnen de versnellingen dan permanent met de stuurwielschakelpaddles worden geschakeld.

Informatie over het configureren van het rijprogramma I met het multimediasysteem vindt u onder "DYNAMIC SELECT" in de digitale handleiding van de auto.

Permanente instelling (Mercedes-AMG auto's)

Aanwijzing 

De automatische transmissie schakelt in de handmatige modus ook bij het bereiken van het afregeltoerental van de motor niet zelfstandig op. Als de motor het afregeltoerental bereikt, wordt de brandstoftoevoer onderbroken, om het overschrijden van het maximummotortoerental te voorkomen. Beslist erop letten dat het motortoerental niet in het rode gebied van de toerenteller komt. Anders bestaat er gevaar voor motorschade.

 

Permanente instelling (Mercedes-AMG auto's)

- In- en uitschakelen: De DIRECT SELECT-keuzehendel in de stand zetten.

- De toets indrukken.

 • Als het controlelampje brandt, is de handmatige modus van de automatische transmissie geactiveerd. In dat geval kunt u de versnellingen permanent zelf met de stuurwielschakelpaddles schakelen.

  De met de toets ingeschakelde handmatige modus blijft bij het wisselen van het rijprogramma geactiveerd.

  Mercedes-AMG C 63/C 63 S: Alleen als voor de transmissie de stand D (automatisch) is voorgeselecteerd, wordt de handmatige modus bij het wisselen naar het rijprogramma I uitgeschakeld.

  Mercedes-AMG C 63/C 63 S: Daarnaast kan de handmatige modus voor het rijprogramma I vooraf worden ingesteld. Daartoe bij de configuratie voor de transmissie de instelling M (handmatig) selecteren. Tijdens het rijden in het rijprogramma I kunnen de versnellingen dan permanent met de stuurwielschakelpaddles worden geschakeld.

  Informatie over het configureren van het rijprogramma I met het multimediasysteem vindt u onder "DYNAMIC SELECT" in de digitale handleiding van de auto.

   Kortstondige instelling

   - Activeren: De DIRECT SELECT-keuzehendel in de stand zetten. - Aan de stuurwielschakelpaddle of ...

   Schakelen

   - Opschakelen: Aan de stuurwielschakelpaddle trekken. De automatische transmissie schakelt één versnelling op. Als het maximummotortoe ...

   Zie ook:

   Hyundai Ioniq Electric. Antenne
   Dakantenne (type A) Met de dakantenne worden zowel AM- als FM-signalen ontvangen. Draai de dakantenne linksom om hem te verwijderen. Draai hem rechtsom om hem weer aan te brengen. AANW ...

   Mercedes-Benz C-Klasse. Inleiding veiligheidssysteem
   Het veiligheidssysteem kan bij een ongeval het risico reduceren dat inzittenden met delen van het interieur in aanraking komen. Daarnaast kan het veiligheidssysteem ook de belastingen ...

  • Modellen: