Mercedes-Benz C-Klasse: Inleiding - Correcte plaatsing van kinderzitjesbevestigingssystemen - Kinderen in de auto - Veiligheid - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Inleiding

In de auto mogen alleen goedgekeurde kinderzitjesbevestigingssystemen volgens ECE-norm ECE-R44 of ECE-norm ECE-R129 (i-Size-kinderzitjesbevestigingssystemen) worden gebruikt.

Kinderzitjesbevestigingssystemen uit de categorie "Universal" zijn herkenbaar aan het oranje goedkeuringslabel en de tekst "Universal" of een ï-Size-label".

Correcte plaatsing van kinderzitjesbevestigingssystemen

Correcte plaatsing van kinderzitjesbevestigingssystemen

Goedkeuringslabel kinderzitjesbevestigingssysteem (voorbeeld)

ISOFIX-kinderzitjesbevestigingsystemen of i-Size-kinderzitjesbevestigingssystemen uit de volgende categorie "Universal" kunnen aan de hand van de volgende tabellen worden gebruikt op de met U, UF, IUF of i-U aangegeven zitplaatsen:

Semi-universele kinderzitjesbevestigingssystemen zijn herkenbaar aan het goedkeuringslabel met de tekst "semi-universal". Als de auto en de zitplaats in de autotypelijst van de fabrikant van het kinderzitjesbevestigingssysteem zijn aangegeven, mogen deze worden gebruikt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de fabrikant van het kinderzitjesbevestigingssysteem of zijn website raadplegen.

Als door omstandigheden een kinderzitjesbevestigingssysteem op de passagiersstoel moet worden gemonteerd:

- Altijd de aanwijzingen onder "Kinderzitjesbevestigingssysteem op de passagiersstoel" in acht nemen .

Daar vindt u ook aanwijzingen met betrekking tot de correcte ligging van de schoudergordelband vanaf de gordeldoorvoeropening van de auto naar de schoudergordelgeleiding van het kinderzitjesbevestigingssysteem .

- De passagiersstoel zo ver mogelijk naar achteren zetten en de zitting volledig inschuiven.

- De rugleuning in een vrijwel rechte stand zetten.

Het draagvlak van het kinderzitjesbevestigingssysteem moet volledig op het zitvlak van de passagiersstoel rusten. De leuning van een naar voren gericht kinderzitjesbevestigingssysteem moet zo volledig mogelijk tegen de rugleuning van de passagiersstoel aan liggen. Daarbij mag het kinderzitjesbevestigingssysteem niet het dak raken of door de hoofdsteun worden belast. Daartoe de rugleuninghoek en de instelling van de hoofdsteun overeenkomstig aanpassen. Ook de montagehandleiding van de fabrikant van het kinderzitjesbevestigingssysteem in acht nemen.

- De zittinghoek zo instellen dat de voorste rand van de zitting zich in de bovenste en de achterste rand van de zitting zich in de onderste positie bevindt.  

Correcte plaatsing van kinderzitjesbevestigingssystemen

...

Geschiktheid van zitplaatsen voor bevestiging van een kinderzitjesbevestigingssysteem met gordels

Wanneer een babyschaal van groep 0 of 0+ of een naar achteren gericht kinderzitjesbevestigingssysteem van groep I op een zitplaats achterin wordt gebruikt, moet de best ...

Zie ook:

Mazda 6. Opladen van de accu
OPMERKING Alvorens onderhoud aan de accu uit te voeren of deze op te laden, dienen alle accessoires te worden uitgeschakeld en de motor te worden afgezet. Neem voor het vernieuwen ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Veiligheidsgordels reinigen
WAARSCHUWING De veiligheidsgordel kunnen door bleken of kleuren aanzienlijk zwakker worden. Daardoor kunnen de veiligheidsgordel bijvoorbeeld bij een ongeval scheuren of uitva ...

Modellen: