Mercedes-Benz C-Klasse: Dieselbrandstof - Brandstof - Bedrijfsstoffen en inhouden - Technische gegevens - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Dieselbrandstof

Brandstofkwaliteit (dieselbrandstof)

WAARSCHUWING

Als dieselbrandstof met benzine wordt gemengd, is het vlampunt van het brandstofmengsel lager dan dat van zuivere dieselbrandstof. Als de motor draait kunnen onderdelen van het uitlaatsysteem onbemerkt oververhit raken. Brandgevaar!

Nooit benzine tanken. Nooit benzine aan de dieselbrandstof toevoegen.

Aanwijzing

Alleen dieselbrandstof tanken, die voldoet aan de Europese norm EN590 of gelijkwaardig is. Brandstof, die niet aan EN 590 voldoet, kan leiden tot hogere slijtage en tot schade aan de motor en het uitlaatsysteem.

Niet tanken met:

Bovengenoemde brandstoffen niet met dieselbrandstof mengen en geen additieven gebruiken. Anders kan motorschade ontstaan.

Auto's met dieselroetfilter:In landen buiten de EU alleen zwavelarme eurodiesel tanken met een zwavelgehalte van minder dan 50 ppm. Anders kan het uitlaatgasreinigingssysteem beschadigd raken.

 

Auto's zonder dieselroetfilter: In landen waar dieselbrandstof met een hoger zwavelgehalte wordt geleverd, wordt de olieverversing van de auto met kortere intervallen uitgevoerd. Meer informatie over het olieverversingsinterval is verkrijgbaar bij elke gekwalificeerde werkplaats.

Informatie over de brandstofkwaliteit staat doorgaans op de pompzuil van het tankstation. Als het keurmerk niet op de pompzuil van het tankstation te vinden is, kunt u het personeel van het tankstation raadplegen.

Informatie over tanken .

Mercedes-AMG auto's

Aanwijzing Alleen loodvrije superplusbenzine tanken met ten minste 98ROZ, die voldoet aan de Europese norm EN228 of gelijkwaardig is. Anders levert de motor minder vermogen of ...

Lage buitentemperaturen (dieselbrandstof)

Gedurende de wintermaanden wordt dieselbrandstof met betere vloeibaarheid bij een lage temperatuur geleverd. In Europa zijn in de norm EN 590 verschillende klimaatafhankelijke koudeklassen ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Auto
Waarschuwings- en controlelampje Signaalgedrag Mogelijke oorzaken/gevolgen en ► Oplossingen ...

Mazda 6. Remblokslijtage-indicator
Wanneer de schijfremblokken versleten raken, komen de ingebouwde slijtageindicators in aanraking met de remschijven. Dit veroorzaakt een piepend geluid dat als waarschuwing dient dat de remblokke ...

Modellen: