Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Verdere bedrijfsstoffen - Motorruimte - Onderhoud en verzorging - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

Bepaalde onderdelen in de motorruimte kunnen zeer heet zijn, bijvoorbeeld de motor, radiateur en onderdelen van het uitlaatsysteem. Bij werkzaamheden in de motorruimte is het gevaar voor letsel aanwezig!

Indien mogelijk de motor laten afkoelen en alleen de hierna beschreven onderdelen aanraken.

WAARSCHUWING

In de motorruimte bevinden zich bewegende onderdelen. Bepaalde onderdelen kunnen ook verder draaien als het contact is afgezet of zonder waarschuwing weer gaan draaien - de ventilateur van de radiateur. Er bestaat gevaar voor letsel!

Als werkzaamheden in de motorruimte moeten worden uitgevoerd:

WAARSCHUWING

Het motorkoelsysteem staat onder druk, met name bij een warme motor. Als de dop wordt geopend is er gevaar voor verbranding door de eruit spuitende hete koelvloeistof. Er bestaat gevaar voor letsel!

De motor laten afkoelen alvorens de dop te verwijderen. Bij het verwijderen een veiligheidsbril en handschoenen dragen. De dop langzaam openen, zodat de druk kan ontsnappen.

WAARSCHUWING

Als bij een oververhit geraakte motor of een brand in de motorruimte de motorkap wordt geopend, kunt u met hete gassen of andere weglekkende bedrijfsstoffen in contact komen. Gevaar voor letsel!

Voordat de motorkap wordt geopend, een oververhitte motor laten afkoelen. Bij een brand in de motorruimte de motorkap gesloten laten en de hulp inroepen van de brandweer.

Verdere bedrijfsstoffen

...

Koelvloeistofniveau controleren

  Koelvloeistofniveau controleren (voorbeeld) - De auto horizontaal parkeren. Het koelvloeistofniveau alleen controleren als ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsaanwijzingen
Informatie  De RACE START mag niet bij normaal weggebruik worden gebruikt. De RACE START mag alleen op afgesloten circuits, buiten het publieke verkeer, worden ...

Seat Leon. Noodslepen van de wagen
Afb. 77 Voorbumper rechts: vastgeschroefd sleepoog. Afb. 78 Achterbumper rechts: vastgeschroefd sleepoog. Sleepogen Maak de stang of kabel vast aan de sleepogen. De sleepogen zitten in de ...

Modellen: