Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - 360º-camera - Rijsystemen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

De 360º-camera is slechts een hulpmiddel en toont mogelijkerwijs obstakels in een ander perspectief, niet goed of geheel niet. Bij gebruik van de 360º-camera moet u altijd zelf goed blijven opletten.

De bestuurder blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het veilig manoeuvreren en parkeren. Bij het manoeuvreren of parkeren mogen zich geen personen, dieren of voorwerpen in het manoeuvreergebied bevinden; dit controleren.

De bestuurder draagt te allen tijde de verantwoordelijkheid voor de veiligheid en moet bovendien zelf bij het parkeren en manoeuvreren letten op obstakels in de directe omgeving. Dit geldt voor de gebieden achter, voor en aan de zijkant van de auto. Anders kan dit gevaar voor u en voor anderen opleveren.

De 360º-camera functioneert niet of slechts beperkt als:

In deze situaties de 360º-camera niet gebruiken. Anders kunt u anderen tijdens het parkeren verwonden of voorwerpen en de auto beschadigen.

De hulplijnen op het display van het multimediasysteem geven de afstanden ten opzichte van de eigen auto aan. De afstanden gelden alleen op rijbaanhoogte.

De hulplijnen in de aanhangwagenmodus worden ter hoogte van de aanhangwagenvoorziening afgebeeld.

De camera aan de achterzijde wordt beschermd door een klep. Wanneer de 360º-camera wordt ingeschakeld, wordt deze klep geopend. De aanwijzingen met betrekking tot het reinigen in acht nemen . Om technische redenen kan de klep na het uitschakelen van de 360º-camera nog korte tijd geopend blijven.

Door op de auto gemonteerde aanbouwdelen (bijvoorbeeld kentekenplaathouder, achterfietsdrager) kunnen het gezichtsveld en verdere functies van het camerasysteem worden beperkt.

Bij auto's met een in hoogte instelbaar onderstel kunnen bij het verlaten van de standaardhoogte om technische redenen

Algemene aanwijzingen

De 360º-camera is een camerasysteem, dat bestaat uit vier camera's. Het systeem verwerkt de beelden van de volgende camera's: Achteruitrijcamera Frontcamera ...

Inschakelvoorwaarden

Het beeld van de 360º-camera verschijnt, wanneer het multimediasysteem ingeschakeld is de functie 360º-camera ingeschakeld is Als sneller d ...

Zie ook:

Mazda 6. Audioset [Type A/Type B (niet-aanraakscherm)]
Type A (RDS niet-compatibel) Type B (RDS compatibel) Aan/uit/Volume/Geluidsregelaars Klok Bediening van de radio (Type A) Bediening van de radio (Type B) Bediening van de compa ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Submenu Head-up-display
Verdere weergaven selecteren     Weergave rijsnelheid Weergave rijsnelheid en gesproken rij-aanwijzingen ...

Modellen: