Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - DISTRONIC automatische afstandsregeling - Rijsystemen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

De afstands-pilot DISTRONIC reageert niet op: Daardoor kan de afstands-pilot DISTRONIC in deze situaties niet waarschuwen of ingrijpen. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

De verkeerssituatie altijd opmerkzaam in acht nemen en gereed zijn om te remmen.

WAARSCHUWING

De afstands-pilot DISTRONIC kan andere verkeersdeelnemers en complexe verkeerssituaties niet altijd ondubbelzinnig herkennen.

In deze gevallen kan de afstands-pilot DISTRONIC:

Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Oplettend verder rijden en gereed zijn om te remmen, in het bijzonder als de afstands-pilot DISTRONIC u waarschuwt.

WAARSCHUWING

De afstands-pilot DISTRONIC remt de auto met maximaal 50% van de maximaal mogelijke vertraging af. Wanneer deze vertraging niet voldoende is, waarschuwt de afstands-pilot DISTRONIC u optisch en akoestisch. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

In degelijke gevallen zelf remmen en proberen uit te wijken.

 

Aanwijzing 

Wanneer de afstands-piloot DISTRONIC of de HOLD-functie ingeschakeld zijn, remt de auto in bepaalde situaties automatisch.

Om schade aan de auto te vermijden, deze systemen in de volgende of vergelijkbare situaties uitschakelen:  

De DISTRONIC automatische afstandsregeling kan het gevaar voor ongevallen door een niet aangepaste rijstijl niet verminderen en de natuurkundige grenzen niet verleggen. De DISTRONIC automatische afstandsregeling kan geen rekening houden met de weg- en weersomstandigheden en de verkeerssituatie. De DISTRONIC automatische afstandsregeling is slechts een hulpmiddel. U bent zelf verantwoordelijk voor de veilige afstand, de snelheid, het tijdig remmen en het aanhouden van de rijstrook.

De DISTRONIC automatische afstandsregeling niet gebruiken: De DISTRONIC automatische afstandsregeling herkent mogelijk smalle voorliggers niet, bijvoorbeeld motorfietsen en voertuigen die niet recht voor de auto rijden.

De herkenning kan vooral beperkt zijn bij:

Als de DISTRONIC automatische afstandsregeling een voorligger niet meer herkent, kan de DISTRONIC automatische afstandsregeling onverwacht accelereren naar de opgeslagen snelheid.

Deze snelheid kan:

Bij het wisselen van bestuurder attenderen op de opgeslagen snelheid.

Algemene aanwijzingen

De DISTRONIC automatische afstandsregeling regelt de snelheid en ondersteunt de bestuurder bij het automatisch afstand houden tot een voorligger. De detectie van de voertuigen gebeurt met ...

TEMPOMAT-hendel

  Inschakelen of snelheid verhogen Voorgeschreven afstand instellen LIM-controlelampj ...

Zie ook:

Mazda 6. Toerenteller
De toerenteller geeft het motortoerental in duizenden omwentelingen per minuut (omw/min) aan. OPGELET Laat de motor niet met de naald van de toerentalmeter in de RODE ZONE draaien. Dit kan er ...

Skoda Octavia. Reisdoeldetails
Afb. 226 Details van het: In de navigatiegegevens / online opgezochte reisdoel In de reisdoeldetails afb. 226 worden de volgende menupunten en functies weergegeven. Gebied met functietoe ...

Modellen: