Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Tanken - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

Brandstoffen zijn licht ontvlambaar. Bij ondeskundig werken met brandstof bestaat brand- en explosiegevaar!

Beslist vuur, open licht, roken en vonkvorming vermijden. Voor het tanken de motor afzetten en indien aanwezig de interieurvoorverwarming uitschakelen.

WAARSCHUWING

Brandstoffen zijn giftig en schadelijk voor de gezondheid. Gevaar voor letsel!

Beslist vermijden dat brandstof met huid, ogen of kleding in aanraking komt of ingeslikt wordt. De brandstofdampen niet inademen. Brandstof uit de buurt van kinderen houden.

Wanneer iemand met brandstof in aanraking is gekomen, de volgende punten in acht nemen:

WAARSCHUWING

Elektrostatische oplading kan tot leiden tot vonkvorming en brandstofdampen ontsteken. Er bestaat brand- en explosiegevaar!

Direct voordat de tankdop wordt geopend of het vulpistool wordt vastgepakt, altijd de carrosserie van de auto aanraken. Een eventueel aanwezige elektrostatische oplading wordt zo afgebouwd.

Tijdens het tanken niet weer in de auto stappen. Anders kunt u zich weer elektrostatisch opladen.

WAARSCHUWING

Voertuigen met dieselmotor:

Als dieselbrandstof met benzine wordt gemengd, is het vlampunt van het brandstofmengsel lager dan dat van zuivere dieselbrandstof. Als de motor draait kunnen onderdelen van het uitlaatsysteem onbemerkt oververhit raken. Brandgevaar!

Nooit benzine tanken. Nooit benzine aan de dieselbrandstof toevoegen.  

Aanwijzing 

Geen dieselbrandstof in een auto met benzinemotor tanken. Als abusievelijk de verkeerde brandstof is getankt, het contact niet inschakelen. Anders kan de brandstof in het brandstofsysteem terecht komen. Al een kleine hoeveelheid van de verkeerde brandstof kan tot schade aan het brandstofsysteem en de motor leiden. Contact opnemen met een gekwalificeerde werkplaats en de brandstoftank en de brandstofleidingen volledig laten aftappen.

Geen benzine in een auto met dieselmotor tanken. Als abusievelijk de verkeerde brandstof is getankt, het contact niet inschakelen. Anders kan de brandstof in het brandstofsysteem terecht komen. Al een kleine hoeveelheid van de verkeerde brandstof kan tot schade aan het brandstofsysteem en de motor leiden. De reparatiekosten zijn zeer hoog. Contact opnemen met een gekwalificeerde werkplaats en de brandstoftank en de brandstofleidingen volledig laten aftappen.

Als de brandstoftank wordt overvult, kan het brandstofsysteem beschadigen.

Erop letten, dat geen brandstof op gespoten oppervlakken wordt gemorst. Anders kan de lak worden beschadigd.

Gebruik bij het bijtanken uit een jerrycan een filter. Anders kunnen vuildeeltjes uit de jerrycan de brandstofleidingen of het brandstofinspuitsysteem verstoppen.

Als de brandstoftank te ver wordt gevuld, kan bij het verwijderen van het vulpistool brandstof wegspuiten.

Informatie 

Auto's met Flexible Fuel-technologie kunt u herkennen aan de sticker Ethanol up to E85 aan de binnenzijde van de tankdopklep.

Meer informatie over brandstof en brandstofkwaliteit .

Tanken

...

Tanken

Algemene informatie De belangrijke veiligheidsaanwijzingen in acht nemen . De plaats van de tankdop wordt in het combi-instrument weergegeven . De pijl bij de pom ...

Zie ook:

Volvo V40. Alarmlichten
De alarmlichten waarschuwen medeweggebruikers doordat alle richtingaanwijzers gelijktijdig knipperen, wanneer deze functie actief is. Knop voor alarmlichten Druk op de knop om de alarmlichten ...

Hyundai Ioniq Electric. Tripcomputer
De tripcomputer voorziet de bestuurder via een display van informatie over de rit. Informatie Bepaalde rij-informatie die door de tripcomputer is opgeslagen (bijvoorbeeld de gemiddelde rijsnelh ...

Modellen: