Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Starten - Rijden - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

Wanneer kinderen zonder toezicht in de auto achterblijven, kunnen deze: Bovendien kunnen de kinderen de auto in beweging zetten, door bijvoorbeeld: Er bestaat gevaar voor letsel en ongevallen!

Bij het verlaten van de auto altijd de sleutel meenemen en de auto vergrendelen. Kinderen en dieren nooit zonder toezicht in de auto achterlaten. De sleutels bewaren op een voor kinderen onbereikbare plaats.

WAARSCHUWING

Verbrandingsmotoren stoten giftige uitlaatgassen uit, zoals koolmonoxide. Het inademen van deze uitlaatgassen leidt tot vergiftiging. Er dreigt levensgevaar! Daarom de motor nooit laten draaien in gesloten ruimtes zonder voldoende ventilatie.

WAARSCHUWING

Door milieu-invloeden of dieren aangevoerd brandbaar materiaal kan vlam vatten door de hete delen van de motor of het uitlaatsysteem. Er bestaat brandgevaar!

Daarom regelmatig controleren, of er zich geen van buitenaf aangevoerd brandbaar materiaal in de motorruimte of bij het uitlaatsysteem bevindt.

Algemene aanwijzingen

Auto's met benzinemotor: Tot circa 30 seconden na een koude start wordt de katalysator voorverwarmd. In dit tijdsbestek kan het motorgeluid veranderen.   

Starten

...

Handgeschakelde versnellingsbak

- Het rempedaal indrukken en ingedrukt houden. - Het koppelingspedaal volledig indrukken. - De neutraalstand inschakelen. Automatische transmissie - De transmissie in de s ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Auto's met handgeschakelde versnellingsbak
Bij lage snelheid zet het ECO start-stopsysteem de motor automatisch af. - De auto afremmen. - De neutraalstand ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Algemene aanwijzingen
De BlueTec uitlaatgasnabehandeling moet voor een correcte werking het reductiemiddel AdBlue gebruiken. Bij auto's met een 8,5 l AdBlue-tank is het bijvullen van AdBlue geen onderdee ...

Modellen: