Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Sleutel - Openen en sluiten - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

Wanneer kinderen zonder toezicht in de auto achterblijven, kunnen deze: Bovendien kunnen de kinderen de auto in beweging zetten, door bijvoorbeeld: Er bestaat gevaar voor letsel en ongevallen!

Bij het verlaten van de auto altijd de sleutel meenemen en de auto vergrendelen. Kinderen en dieren nooit zonder toezicht in de auto achterlaten. De sleutels bewaren op een voor kinderen onbereikbare plaats.

WAARSCHUWING

Wanneer zware of grote voorwerpen aan de sleutel worden bevestigd, kan de sleutel tijdens het rijden ongewild in het contactslot draaien. Daardoor kan de motor bijvoorbeeld abrupt worden afgezet. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Geen zware of grote voorwerpen aan de sleutel bevestigen. Bijvoorbeeld een grote sleutelbos verwijderen voordat de sleutel in het contactslot wordt gestoken.

 

Aanwijzing 

De sleutel uit de buurt van sterke magnetische velden houden. Anders kan de afstandsbedieningsfunctie worden beschadigd.

Sterke magnetische velden kunnen bijvoorbeeld optreden in de buurt van hoogspanningsinstallaties.  

De sleutel niet bewaren:

Auto's met KEYLESS-GO startfunctie: De sleutel niet op de hoedenplank of in de bagageruimte bewaren. Anders wordt de sleutel wellicht niet herkend, bijvoorbeeld bij het starten van de motor met de start-stop-toets.  

Door een kortstondige radiografische verbinding tussen auto en sleutel wordt gecontroleerd, of zich een geldige sleutel in of bij de auto bevindt. Dit gebeurt bijvoorbeeld:.

Sleutel

...

Sleutelfuncties

  Auto vergrendelen Kofferdeksel openen en sluiten Auto ontgrendel ...

Zie ook:

Volvo V40. Vastlegging van gegevens
In het kader van de veiligheids- en kwaliteitsinspanningen van Volvo worden bepaalde gegevens over de bediening, de werking en bijnaaanrijdingen door de auto vastgelegd. Deze auto is uitgerust me ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Stoel elektrisch instellen
    Elektrisch bediende stoel met geheugenfunctie Hoofdsteunhoogte Rugleuninghoek ...

Modellen: