Mercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen - Activeren van gordelspanners en airbags - Veiligheid voor inzittenden - Veiligheid - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

Na het activeren van een airbag zijn onderdelen van de airbag heet. Gevaar voor letsel!

Onderdelen van de airbag niet aanraken. Een geactiveerde airbag direct laten vervangen bij een gekwalificeerde werkplaats.

WAARSCHUWING

Pyrotechnisch reeds geactiveerde gordelspanners werken niet meer en kunnen daarom niet meer zoals bedoeld beschermen. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

De pyrotechnisch geactiveerde gordelspanners direct bij een gekwalificeerde werkplaats laten vervangen.

Mercedes-Benz adviseert om de auto na een ongeval naar een gekwalificeerde werkplaats te laten slepen. Dit advies in het bijzonder opvolgen nadat een gordelspanner of airbag is geactiveerd.

Het door PRE-SAFE geactiveerde voorspannen van de veiligheidsgordel in een gevaarlijke situatie gebeurt door een elektromotor. Deze procedure is omkeerbaar.

Als een gordelspanner of airbag wordt geactiveerd, hoort u een knal en kan er poederstof vrijkomen. Het waarschuwingslampje veiligheidssysteem gaat branden.

De knal is in principe niet schadelijk voor het gehoor, uitzonderingen daargelaten. Het vrijkomende poederstof is in het algemeen niet schadelijk voor de gezondheid, maar kan bij personen met astma of ademhalingsmoeilijkheden kortstondige ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken. Zodra u zonder gevaar kunt uitstappen, moet u de auto direct verlaten om ademhalingsmoeilijkheden te voorkomen. Eventueel kunt u ook de zijruit openen.  

Activeren van gordelspanners en airbags

...

Werking

Bij een ongeval analyseert de regeleenheid van het veiligheidssysteem tijdens de eerste fase van het ongeval belangrijke natuurkundige gegevens van de vertraging of versnelling ...

Zie ook:

Volvo V40. Portier handmatig vergrendelen
In bepaalde gevallen moet de auto handmatig kunnen worden vergrendeld, zoals bij stroomuitval. Het linker voorportier is te vergrendelen met de bijbehorende slotcilinder en het afneembare sleutel ...

Mazda 6. Audioset [Type A/Type B (niet-aanraakscherm)]
Type A (RDS niet-compatibel) Type B (RDS compatibel) Aan/uit/Volume/Geluidsregelaars Klok Bediening van de radio (Type A) Bediening van de radio (Type B) Bediening van de compa ...

Modellen: