Mercedes-Benz C-Klasse: Algemene aanwijzingen - AdBlue (alleen auto's met BlueTec) - Tanken - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Algemene aanwijzingen

De BlueTec uitlaatgasnabehandeling moet voor een correcte werking het reductiemiddel AdBlue gebruiken.

Bij auto's met een 8,5 l AdBlue-tank is het bijvullen van AdBlue geen onderdeel van de onderhoudswerkzaamheden.

Als de AdBlue-voorraad tot een reserve van circa 4,3 l is opgebruikt, wordt de melding AdBlue bijvullen zie handleiding op het multifunctioneel display weergegeven.

Als na het bijvullen sneller dan 15 km/h met de auto wordt gereden, verdwijnt de melding AdBlue bijvullen zie handleiding na circa een minuut.

Als de AdBlue-voorraad tot een minimum is gedaald, wordt de melding AdBlue bijvullen Gn. start na ... km op het multifunctioneel display weergegeven.

Als de melding AdBlue bijvullen Gn. start na ... km op het multifunctioneel display wordt weergegeven, kan met de auto slechts nog de weergegeven afstand worden gereden. Als er geen AdBlue wordt bijgevuld, kan de motor vervolgens niet meer worden gestart. Als op het multifunctioneel display de melding AdBlue bijvullen Starten niet mogelijk verschijnt en de motor niet meer start, moet AdBlue worden bijgevuld.

- Ten minste 4,0 l AdBlue bijvullen.

- De ontsteking gedurende ten minste 60 seconden inschakelen.

- De motor starten.

Informatie 

U kunt de AdBlue-tank ook bij een gekwalificeerde werkplaats weer laten bijvullen.

Voor reizen buiten Europa de AdBlue-voorraad bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren.

Meer informatie over de BlueTec uitlaatgasnabehandeling en AdBlue is verkrijgbaar bij iedere Mercedes-Benz-servicewerkplaats.  

AdBlue (alleen auto's met BlueTec)

...

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

AdBlue is een in water oplosbare vloeistof voor de uitlaatgasnabehandeling bij dieselmotoren. Het is: niet-giftig kleur- en reukloos niet-b ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Bedieningspaneel dakconsole
Linker leeslampje in- en uitschakelen Automatische interieurverlichtingsregeling in- en uitschakelen ...

Volvo V40. Motor- en interieurverwarming - meldingen
Symbolen en meldingen ten aan zien van de motor- en interieurverwarming  verschillen afhankelijk van de vraag of het om een analoog  of digitaal  instrumentenpaneel gaat. Wanneer ...

Modellen: