Mercedes-Benz C-Klasse: Adaptieve grootlichtassistent - Exterieurverlichting - Verlichting en ruitenwissers - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Adaptieve grootlichtassistent

Algemene aanwijzingen

Met deze functie kunt u het wisselen tussen het dimlicht en grootlicht automatisch laten uitvoeren. Het systeem herkent wanneer tegenliggers of voorliggers verlichting voeren en schakelt in dat geval om van grootlicht naar dimlicht.

Het systeem past de lichtbundel bij het dimlicht automatisch aan de afstand van de voertuigen aan. Indien het systeem geen ander voertuig meer herkent, wordt het grootlicht weer ingeschakeld.

De optische sensor voor het systeem bevindt zich achter de voorruit bij de dakbedieningseenheid.  

Belangrijke veiligheidsvoorschriften

WAARSCHUWING

De adaptieve grootlichtassistent reageert niet op verkeersdeelnemers, In zeer sporadische gevallen reageert de adaptieve grootlichtassistent niet of niet tijdig op andere verkeersdeelnemers met eigen verlichting. Daarom wordt het automatische grootlicht in deze of vergelijkbare situaties niet gedeactiveerd of toch geactiveerd. Er bestaat gevaar voor ongevallen!

Altijd goed de verkeerssituatie in de gaten houden en het grootlicht tijdig uitschakelen.

 

De adaptieve grootlichtassistent kan geen rekening houden met de verkeers- en weersomstandigheden en de verkeerssituatie. De adaptieve grootlichtassistent is slechts een hulpmiddel. De verantwoordelijkheid voor de correcte voertuigverlichting overeenkomstig de heersende licht- en zichtomstandigheden en de verkeerssituatie ligt bij u.

De herkenning kan vooral beperkt zijn bij:

Adaptieve grootlichtassistent in- of uitschakelen

- Inschakelen: De verlichtingsschakelaar in de stand draaien.

- De combischakelaar naar voren tot voorbij het drukpunt drukken .

  • Als de lichtsensor bij duisternis het dimlicht inschakelt gaat het controlelampje op het multifunctioneel display branden.

    Wanneer sneller dan 25 km/h wordt gereden:

    De lichtbundel wordt in relatie tot de afstand tot andere verkeersdeelnemers automatisch geregeld.

    Wanneer sneller dan circa 30 km/h wordt gereden en geen andere verkeersdeelnemers worden herkend:

    Het grootlicht wordt automatisch ingeschakeld. Bovendien gaat in het instrumentenpaneel het controlelampje branden.

    Wanneer langzamer dan circa 25 km/h wordt gereden of andere verkeersdeelnemers worden herkend of de weg voldoende verlicht is:

    Het grootlicht wordt automatisch uitgeschakeld. Het controlelampje in het instrumentenpaneel dooft. Het controlelampje op het multifunctioneel display blijft ingeschakeld.

    - Uitschakelen: De combischakelaar in de beginpositie terugtrekken of de verlichtingsschakelaar in een andere stand draaien.

  • Controlelampje in het instrumentenpaneel dooft.

      Intelligent Light System

      Algemene aanwijzingen Het Intelligent Light System is een systeem, waarbij de koplampen zich aanpassen aan de rij-omstandigheden en de weersituatie. Het biedt meerdere functies v ...

      Adaptieve grootlichtassistent Plus

      ...

      Zie ook:

      Skoda Octavia. Reisdoelen in vCard-formaat
      In het infotainmentgeheugen kan een eigen reisdoel in vCard-formaat (*.vcf) van een SD-kaart of een USB-bron worden geïmporteerd. Importeren De SD-kaart in de externe module steken resp. een U ...

      Hyundai Ioniq Electric. Interieurfilter
      Filter controleren Het interieurfilter moet worden vervangen overeenkomstig het onderhoudsschema. Als er veelvuldig met de auto gereden wordt in druk stadsverkeer of een stoffige omgeving, moet h ...

    • Modellen: