Hyundai Ioniq Electric: Motorkap - Exterieur - Handige voorzieningen in uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Motorkap

Motorkap openen

Motorkap openen

1.Parkeer de auto en activeer de parkeerrem.
2.Trek aan de ontgrendelhendel om de motorkap te ontgrendelen. De motorkap komt iets omhoog.

Motorkap openen

3.Ga naar de voorzijde van de auto en til de motorkap iets op. Duw tegen de veiligheidshaak (1) in het midden van de motorkap en trek de motorkap omhoog (2).
4.Neem de motorkapsteun los.

Motorkap openen

5.Ondersteun de motorkap met de steun (1).

WAARSCHUWING
  • Pak de steun altijd vast bij het deel dat omwikkeld is met rubber. Het rubber voorkomt dat u zich brandt aan het hete metaal.
  • De steun moet goed in de opening geplaatst worden als u controles in de motorruimte uitvoert. Dit voorkomt dat de motorkap plotseling naar beneden kan vallen en letsel veroorzaakt.

Motorkap sluiten

1.Controleer de volgende punten alvorens de motorkap te sluiten :

2.Zet de steun vast in de clip om te voorkomen dat hij gaat rammelen.
3.Laat de motorkap zakken (tot ongeveer 30 cm boven zijn gesloten positie) en druk hem stevig in het slot. Controleer altijd nogmaals of de motorkap goed is vergrendeld.Als de motorkap iets kan worden opgetild, is hij niet goed vergrendeld. Open hem nogmaals en sluit hem met meer kracht.

WAARSCHUWING
  • Controleer voor het sluiten van de motorkap of er geen zaken in de motorruimte zijn achtergebleven.
  • Controleer altijd nogmaals of de motorkap goed is vergrendeld alvorens met de auto te gaan rijden.

    Controleer of er geen waarschuwingslampje geopende motorkap brandt of een melding weergegeven wordt op het instrumentenpaneel. Als de motorkap niet vergrendeld is terwijl de auto in beweging is, zal de zoemer klinken om de bestuurder te waarschuwen dat de motorkap niet volledig vergrendeld is. Het rijden met een geopende motorkap kan het zicht in zijn geheel belemmeren, hetgeen kan leiden tot een ongeval.

  • Verplaats de auto niet als de motorkap omhoog staat omdat dan het zicht belemmerd wordt, hetgeen kan leiden tot een ongeval, en de motorkap naar beneden kan vallen of beschadigd kan worden.

Exterieur

...

Achterklep

Achterklep openen 1.Zet de transmissie in stand P (parkeren) en activeer de parkeerrem. 2.Voer vervolgens één van de volgende handelingen uit: Druk langer dan 1 seconde op de ontgrendeltoets ...

Zie ook:

Volvo V40. Rijbaanassistent - beperkingen
De camerasensor van de Rijbaanassistent heeft beperkingen, net als het menselijk oog. Voor meer informatie, zie Collision Warning - beperkingen van de camerasensor  en . N.B. In ...

Mazda 6. Hoofdsteunen
Uw auto is uitgerust met hoofdsteunen op alle buitenste zitplaatsen en op de middelste zitplaats van de achterzitting. De hoofdsteunen zijn bedoeld om u en uw passagiers te helpen beschermen teg ...

Modellen: