Mercedes-Benz C-Klasse: Aanhangwagen afkoppelen - Rijden met een aanhangwagen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Aanhangwagen afkoppelen

WAARSCHUWING

Als u een aanhangwagen met oplooprem in geremde staat afkoppelt, kan uw hand tussen de auto en de aanhangwagendissel worden ingeklemd. Er bestaat gevaar voor letsel!

Een aanhangwagen niet in geremde staat afkoppelen.

WAARSCHUWING

Auto's met niveauregeling:

Wanneer de kabel van de aanhangwagen wordt losgemaakt, daalt de auto. Daardoor kunnen lichaamsdelen van u of anderen, die zich tussen de carrosserie en de banden of de onderzijde van de auto bevinden, bekneld raken. Er bestaat gevaar voor letsel!

Bij het losmaken van de kabel van de aanhangwagen mag niemand zich in de directe omgeving van de wielkuipen of onder de auto bevinden; dit controleren.  

Aanwijzing 

Een aanhangwagen met oplooprem niet afkoppelen als deze geremd is, anders kan door het uitveren van de oplooprem de auto worden beschadigd.

De gemonteerde adapterkabel verwijderen voordat de kogelkop wordt ingeklapt. Anders kan schade aan de achterbumper en de adapterkabel ontstaan.

- De elektrische parkeerrem handmatig bedienen.

- Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: Het koppelingspedaal volledig indrukken en de eerste versnelling of de achteruitversnelling inschakelen.

- Auto's met automatische transmissie: De transmissie in de stand zetten.

- De motor afzetten.

- Voorkomen dat de auto en de aanhangwagen kunnen wegrollen.

- De kabel van de aanhangwagen verwijderen en de aanhangwagen afkoppelen.

Aanhangwagen aankoppelen

- De elektrische parkeerrem handmatig bedienen. - Auto's met handgeschakelde versnellingsbak: Het koppelingspedaal volledig indrukken en de eerste versnelling of ...

Spanningsvoorziening van aanhangwagen

Aanwijzing  Aan de permanente spanningsvoorziening kunnen accessoires met een vermogen tot maximaal 240 W worden aangesloten. Met de spanningsvoorziening mag niet ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Buitenspiegels instellen
- De sleutel in het contactslot in de stand of draaien . - Buitenspiegel passagierszijde: De toets ...

Volvo V40. Wisserbladen
De wisserbladen vegen neerslag van de voor- en achterruit. In combinatie met sproeiervloeistof reinigen ze de ruiten voor een goed zicht tijdens het rijden. Om de wisserbladen van de voorruit ...

Modellen: