Mazda 6: Rijstrookafwijkingwaarschuwing - Rijstrookassistent (LAS) en
rijstrookafwijkingwaarschuwingssysteem
(LDWS) - i-ACTIVSENSE - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Rijstrookafwijkingwaarschuwing

Als het systeem bepaalt dat de kans bestaat dat de auto van zijn rijstrook afwijkt, wordt de rijstrookafwijkingwaarschuwing (pieptoon, dreunend geluid *1 of stuurwieltrilling) geactiveerd en wordt de richting waarin het systeem bepaalt dat de auto afwijkt aangegeven in de multi-informatiedisplay of Active Driving Display.

Bij voertuigen uitgerust met de multi-informatiedisplay, wordt de richting waarin het systeem bepaalt dat de auto van zijn rijstrook gaat afwijken aangegeven op de multiinformatiedisplay.

Bij voertuigen uitgerust met de Active Driving Display verandert de kleur van de rijstrookstreep in de richting waarin het systeem bepaalt dat de auto van zijn rijstrook gaat afwijken van wit naar oranje en gaat de rijstrookstreep knipperen.

i-ACTIVSENSE

OPMERKING
  • Als u het rijstrookafwijkingwaarschuwingsgeluid op zoemtoon/dreunend geluid *1 hebt ingesteld, bestaat de kans dat het waarschuwingsgeluid niet hoorbaar is, afhankelijk van de omgevingsgeluiden.
  • Als u het rijstrookafwijkingwaarschuwingssysteem hebt ingesteld op stuurwieltrilling, bestaat de kans dat afhankelijk van de toestand van het wegdek de trilling niet voelbaar is.
  • Wanneer de instelling voor de besturingsassistentie gewijzigd wordt naar operationeel, kunnen de waarschuwingen op activeren/niet-activeren worden ingesteld. (Wanneer de instelling voor de besturingsassistentie gewijzigd wordt naar niet-operationeel, kunnen de waarschuwingen niet op niet-activeren worden ingesteld.)
  • De rijstrookassistent (LAS) en het rijstrookafwijkingwaarschuwingssysteem (LDWS) kunnen gewijzigd worden naar de volgende instellingen, ongeacht of de besturingsassistentie op operationeel/niet-operationeel is ingesteld. Controleer tijdens het rijden altijd de status van de instellingen en verander de instellingen indien nodig.
    • Stuurwieltrilling: Sterk/zwak
    • Waarschuwingsgeluidvolume
    • Soorten waarschuwingen (stuurwieltrilling/pieptoon/dreunend geluid *1 )

*1 Een rammelstrook is een reeks groeven in het wegdek die op regelmatige afstand zijn aangebracht en die wanneer het voertuig er over heen rijdt een trilling en rammelgeluid teweegbrengen om de bestuurder te waarschuwen dat het voertuig de rijstrook verlaat.

Het rammelgeluid is een reproductie van het geluid dat teweeg wordt gebracht wanneer een voertuig over een rammelstrook rijdt.

i-ACTIVSENSE

Uitschakeling van het systeem

Druk wanneer de rijstrookassistent (LAS) en het rijstrookafwijkingwaarschuwingssysteem (LDWS) zijn uitgeschakeld, de rijstrookassistent (LAS) en rijstrookafwijkingwaarschuwingssysteem (LDWS) OFF ...

Afstelbare snelheidsbegrenzer

De afstelbare snelheidsbegrenzer is een functie die voorkomt dat er niet sneller met de auto gereden kan worden dan een ingestelde snelheid. De rijsnelheid wordt geregeld zodat deze onder de ing ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Aanwijzingen met betrekking tot sportbanden
WAARSCHUWING Door het speciale bandenprofiel in combinatie met de geoptimaliseerde rubbercompound bestaat op vochtige of natte rijbaan een verhoogd risico op slip en aquaplani ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Handleiding
Uitrustingen van de auto Informatie Deze handleiding beschrijft alle modellen en standaard- en speciale uitrustingen van het voertuig die op het tijdstip van de redactiesluit ...

Modellen: