Mazda 6: i-stop waarschuwingslampje (Oranje)/i-stop indicatielampje (Groen) - i-stop - Motor start/stop - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: i-stop waarschuwingslampje (Oranje)/i-stop indicatielampje (Groen)

Mazda 6 / Mazda 6 - Instructieboekje (2017) / Tijdens het rijden / Motor start/stop / i-stop / i-stop waarschuwingslampje (Oranje)/i-stop indicatielampje (Groen)

Voor een veilig en comfortabel gebruik van de auto controleert het i-stop systeem constant de handelingen van de bestuurder, de omgeving binnen en buiten de auto, alsmede de bedrijfstoestand van de auto en informeert met behulp van het i-stop waarschuwingslampje (oranje) en het i-stop indicatielampje (groen) de bestuurder over diverse voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen.

OPMERKING Bij voertuigen uitgerust met de middendisplay, wordt de bedrijfstoestand van het i-stop systeem getoond in de brandstofverbruikcontroledisplay.

i-stop waarschuwingslampje (oranje)

Wanneer het lampje brandt

OPMERKING De volgende gevallen kunnen duiden op een storing in het systeem. Laat uw auto bij een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur controleren.
  • Het lampje gaat niet branden wanneer het contact op ON wordt gezet.
  • Het lampje blijft branden ook al is tijdens het draaien van de motor de i-stop OFF schakelaar ingedrukt.

Wanneer het lampje knippert

Het lampje blijft knipperen als er een defect in het systeem is. Laat uw auto bij een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur controleren.

i-stop indicatielampje (groen)

Wanneer het lampje brandt

Wanneer het lampje knippert

Hellingstopfunctie (Automatische transmissie)

Voertuigen met de i-stop functie zijn uitgerust met een hellingstopfunctie. Deze functie voorkomt dat de auto wegrolt, zoals bijvoorbeeld wanneer het rempedaal op een helling onder de volgende o ...

Instrumentengroep en display

...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. ECO start-stopsysteem uit- of inschakelen
Mercedes-AMG auto's - Uitschakelen: De ECO-toets indrukken. Het controlelampje dooft en het ECO-s ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Systeemzelftest
WAARSCHUWING  GEVAAR Als beide controlelampjes PASSENGER AIR BAG OFF en PASSENGER AIR BAG ON bij de systeemzelftest niet gaan branden, vertoont het systeem een storing. De ...

Modellen: