Mazda 6: Achteruitkijkmonitor - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Achteruitkijkmonitor

De achteruitkijkmonitor geeft bij het achteruitrijden visuele beelden van de achterzijde van de auto.

WAARSCHUWING

Rijd altijd voorzichtig en bepaal of de achterzijde en de omgeving rondom de auto veilig is door rechtstreeks te kijken met uw ogen: Achteruitrijden met de auto door enkel naar het scherm te kijken is gevaarlijk en kan een ongeval of een botsing met een voorwerp veroorzaken. De achteruitkijkmonitor is enkel een visuele hulpinrichting voor het achteruitrijden met de auto. De beelden op het scherm kunnen afwijken van de werkelijke omstandigheden.

 

OPGELET
 • Gebruik de achteruitkijkmonitor niet onder de volgende omstandigheden: Onder de volgende omstandigheden is gebruik van de achteruitkijkmonitor gevaarlijk en kan dit letsel en/of schade aan de auto tot gevolg hebben.
  • Bij het rijden op wegen die bedekt zijn met ijs of sneeuw.
  • Wanneer sneeuwkettingen of een noodreservewiel zijn aangebracht.
  • Wanneer de achterklep niet volledig gesloten is.
  • Wanneer de auto op een helling staat.
 • Wanneer de display koud is, bestaat de kans dat beelden over de monitor of het scherm lopen en dat deze minder duidelijk zichtbaar zijn dan normaal, wat het bepalen van de veiligheid van de omgeving rondom de auto kan bemoeilijken. Rijd altijd voorzichtig en bepaal of de achterzijde en de omgeving rondom de auto veilig is door rechtstreeks te kijken met uw ogen.
 • Oefen geen overmatige druk uit op de camera. De positie van de camera en de hoek kunnen afwijken.
 • De camera niet demonteren, wijzigen of verwijderen aangezien deze dan mogelijk niet langer waterdicht is.
 • De behuizing van de camera is gemaakt van plastic. Breng geen ontvettingsmiddelen, organische oplosmiddelen, was of ruitcoatings op de behuizing van de camera aan.

  Als een dergelijk middel op de behuizing is terechtgekomen, dit onmiddellijk met een zachte doek afvegen.

 • De afdekking van de camera niet krachtig afvegen met een schuurmiddel of harde borstel. De afdekking of lens van de camera zou bekrast kunnen raken, wat een nadelige invloed heeft op de beelden.

 

OPMERKING
 • Als water, sneeuw of modder op de cameralens is terechtgekomen, dit afvegen met behulp van een zachte doek. Als dit niet afgeveegd kan worden, een zacht reinigingsmiddel gebruiken.
 • Als de temperatuur van de camera snel verandert (warm naar koud, koud naar warm), bestaat de kans dat de achteruitrijmonitor niet correct werkt.
 • Raadpleeg voor het vervangen van de banden een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur. Vervangen van de banden kan tot gevolg hebben dat de richtlijnen die op de display verschijnen afwijken.
 • Als de voorzijde, zijkant of achterzijde van de auto betrokken is geweest bij een botsing, bestaat de kans dat de uitlijning van de achteruitparkeercamera (plaats, montagehoek) afwijking vertoont. Raadpleeg altijd een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur om de auto te laten inspecteren.
 • Als "Geen Videosignaal Beschikbaar" wordt aangegeven op de display, is er mogelijk een probleem met de camera. Laat uw auto bij een deskundige reparateur, bij voorkeur een officiële Mazda reparateur controleren.
 • (Displaytype met hulplijnen voor geprojecteerd rijtraject) Als kracht wordt uitgeoefend op het stuurwiel, bestaat de kans dat de richtlijnen niet verschijnen. Verminder uw greep op het stuurwiel om de richtlijnen te laten verschijnen.

Dieseldeeltjesfilter

Dieseldeeltjesfilter (SKYACTIV-D 2.2) Het dieseldeeltjesfilter verzamelt en verwijdert de meeste deeltjes (PM) in de uitlaatgassen van een dieselmotor. Dieseldeeltjes die verzameldi zijn door ...

Plaats van de achteruitparkeercamera

Overschakelen naar de achteruitkijkmonitordisplay Zet terwijl het contact op ON staat de versnellingshendel (handgeschakelde versnellingsbak) of de keuzehendel (automatische transmissie) in de ...

Zie ook:

Volvo V40. Vergrendelen/ontgrendelen - van de binnenzijde
Vergrendeling/ontgrendeling is mogelijk met de knop voor centrale vergrendeling op het bestuurdersportier. Alle portieren en de achterklep  zijn tegelijkertijd te vergrendelen of ontgrendelen. ...

Skoda Octavia. Binnenspiegel
Inleiding voor het onderwerp ATTENTIE Buitenspiegels vergroten het gezichtsveld, maar laten objecten kleiner en verder weg lijken. Daarom de binnenspiegel gebruiken om de afstand tot a ...

Modellen: