Mazda 6: Gebruik van de display - Achteruitkijkmonitor - Tijdens het rijden - Mazda 6 - Instructieboekje (2017)Mazda 6: Gebruik van de display

Displaytype met hulplijnen voor geprojecteerd rijtraject

De geprojecteerd trajectbegeleidingsmodus toont het voorspelde traject van de auto na het draaien van het stuurwiel.

Gebruik deze modus wanneer u uw auto in een parkeerruimte of garage parkeert.

Achteruitkijkmonitor

 1. Geprojecteerd rijtraject (geel)
  Deze lijnen worden getoond als referentie voor het geprojecteerde traject van de auto.

  De lijnen die het geprojecteerde rijtraject tonen veranderen na het draaien van het stuurwiel.

 2. Verruimde voertuigbreedtelijnen (blauw)
  Deze lijnen tonen de verruimde breedte van de auto.

  Deze lijnen worden niet getoond wanneer de wielen van de auto in de rechtvooruit stand staan.

 3. Afstandrichtlijnen
  Deze lijnen geven bij benadering de afstand naar een punt aan gemeten vanaf de achterzijde van de auto (vanaf het uiteinde van de bumper).

  De blauwe lijn geeft het punt aan ongeveer 50 cm van de achterbumper.

  De rode en gele lijnen, die van plaats veranderen na het draaien van het stuurwiel, geven de punten ongeveer 50 cm voor de rode lijn en 100 cm voor de gele lijnen vanaf de achterbumper aan (bij het middelpunt van elk van de lijnen).

  Een afwijking ontstaat wanneer de wielen niet in de rechtvooruit stand staan.

  In bovenstaande afbeelding is de rechterzijde van de auto in een positie die de werkelijke afstand dichter benadert, zoals aangegeven door de afstandrichtlijnen (rood: ongeveer 50 cm punt, geel: ongeveer 100 cm punt achter de achterbumper), terwijl de linkerzijde in een positie verder weg is.

OPGELET De getoonde positie van de richtlijnen op de display verandert afhankelijk van de toestand van de auto (zoals het aantal inzittenden/belading) en de wegomstandigheden (zoals een steile helling aan de achterzijde van de auto).

Controleer tijdens het achteruitrijden altijd de ruimte aan de achterzijde van de auto en het omliggende gedeelte rechtstreeks met uw ogen.

Displaytype met vaste hulplijnen

Richtlijnen die de breedte van de auto aangeven (geel) worden op het scherm getoond bij wijze van referentie en geven bij benadering de breedte van de auto aan in vergelijking tot de breedte van de parkeerruimte die u op het punt staat in te rijden.

Gebruik dit displayaanzicht wanneer u uw auto in een parkeerruimte of garage parkeert.

 1. Voertuigbreedterichtlijnen (geel)
  Richtlijnen dienen als referentie en geven bij benadering de breedte van de auto aan.
 2. Afstandrichtlijnen
  Deze richtlijnen geven bij benadering de afstand naar een punt aan gemeten vanaf de achterzijde van de auto (vanaf het uiteinde van de bumper).

  De rode en gele lijnen geven de punten ongeveer 50 cm voor de rode lijn en 100 cm voor de gele lijnen vanaf de achterbumper aan (bij het middelpunt van elk van de lijnen).

OPGELET De richtlijnen op het scherm zijn vaste lijnen. Deze bewegen niet mee met de draaiing van het stuurwiel door de bestuurder. Wees altijd voorzichtig en controleer tijdens het achteruitrijden altijd de ruimte aan de achterzijde van de auto en het omliggende gedeelte rechtstreeks met uw ogen.

Plaats van de achteruitparkeercamera

Overschakelen naar de achteruitkijkmonitordisplay Zet terwijl het contact op ON staat de versnellingshendel (handgeschakelde versnellingsbak) of de keuzehendel (automatische transmissie) in de ...

Werking van de achteruitkijkmonitor

De werking van de achteruitkijkmonitor bij het achteruitrijden met de auto varieert afhankelijk van de verkeers- en wegsituatie en de auto. De hoeveelheid benodigde stuurbeweging en de timing vari ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Dagrijverlichting
De dagrijverlichting (hierna functie) zorgt voor de verlichting van het voorste resp. ook het achterste gedeelte van de wagen (geldt alleen voor enkele landen). Het licht wordt automatisch ingesc ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Kunststof bekleding reinigen
WAARSCHUWING Door oplosmiddelhoudende verzorgings- en reinigingsmiddelen kunnen de oppervlakken van het dashboard poreus worden. Wanneer dan de airbags activeren, kunnen kunst ...

Modellen: