Hyundai Ioniq Electric: Wanneer de auto oververhit raakt - Wat te doen in een noodgeval - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Wanneer de auto oververhit raakt

 1. De auto zo snel mogelijk op een veilige plaats tot stilstand brengen.
 2. Zet de transmissie in stand P (parkeren) en activeer de parkeerrem. Schakel de airconditioning uit als deze is ingeschakeld.
 3. Schakel de auto uit als er koelvloeistof onder de auto uitloopt of stoom onder de motorkap vandaan komt.

  Open de motorkap niet zolang er nog koelvloeistof onder de auto uitloopt of stoom onder de motorkap vandaan komt. Laat de auto draaien als er geen koelvloeistof of stoom te zien is en controleer of de koelventilator draait. Schakel de auto uit als de koelventilator niet draait.

 4. Controleer als de aandrijfriem in orde lijkt of er koelvloeistof lekt uit de radiateur, de slangen of onder de auto. (Als de airconditioning ingeschakeld was, is het normaal dat er water onder de auto uitloopt als u de auto tot stilstand brengt.)
WAARSCHUWING
Verwijder de radiateurdop nooit als de koelvloeistof heet is.

Hierdoor kan er koelvloeistof naar buiten spuiten en kunt u ernstige brandwonden oplopen.

 1. Zet de auto onmiddellijk uit als er koelvloeistof lekt en neem contact op met een officiële HYUNDAI-dealer.
 2. Wacht totdat de radiateurtemperatuur weer normaal is als u de oorzaak van de oververhitting niet kunt vinden. Vul het koelvloeistofreservoir voorzichtig bij tot het merkteken halverwege als het koelvloeistofniveau te laag is.
 3. .Rijd voorzichtig verder en wees alert op verdere tekenen van oververhitting. We adviseren u contact op te nemen met een officiële HYUNDAI-dealer als de motor opnieuw oververhit raakt.
AANWIJZING
 • Als er veel koelvloeistof verdwenen is, duidt dit op een lekkage in het koelsysteem en adviseren we u contact op te nemen met een officiële HYUNDAI-dealer.
 • Wanneer de motor oververhit raakt door te weinig koelvloeistof, kan het plotseling bijvullen van koelvloeistof schade in de motorruimte veroorzaken. Vul koelvloeistof langzaam en in kleine hoeveelheden bij om schade te voorkomen.

Starten met een hulpaccu

Starten met een hulpaccu kan gevaarlijk zijn als dit niet op de juiste manier gebeurt. Volg de procedures voor het starten met een hulpaccu in dit hoofdstuk om te voorkomen dat u ernstig letsel op ...

Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS)

Waarschuwingslampje lage bandenspanning/controlelampje storing TPMS Waarschuwingslampje positie lage bandenspanning en waarschuwingslampje lage bandenspanning (weergegeven op het LCD ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Openen en sluiten
  Omhoogkantelen Openen Sluiten/omlaagbrengen Het panoramaschuifdak ...

Renault Megane. Launch control
  Bij auto’s die ermee zijn uitgerust, is launch control (Launch Control) een functie waarmee maximale acceleratie mogelijk is. NB: de functie mag enkel worden gekozen wanneer de mechanis ...

Modellen: