Hyundai Ioniq Electric: Waarschuwingslampje veiligheidsgordel - Veiligheidsgordels - Veiligheidssysteem van uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Waarschuwingslampje veiligheidsgordel

Waarschuwing veiligheidsgordels

Waarschuwing veiligheidsgordels

Waarschuwing bestuurdersgordel

Als herinnering voor de bestuurder gaat telkens als de startknop in stand ON wordt gezet het waarschuwingslampje van de veiligheidsgordels branden en klinkt de zoemer gedurende ongeveer 6 seconden, ongeacht of de gordels zijn vastgemaakt.

Als de veiligheidsgordel van de bestuurder wordt losgemaakt nadat het contact in stand ON is gezet, brandt het waarschuwingslampje van de veiligheidsgordel totdat de veiligheidsgordel wordt vastgemaakt.

Als u gaat rijden terwijl u de veiligheidsgordel niet hebt vastgemaakt, blijft het waarschuwingslampje branden totdat u de veiligheidsgordel vastmaakt.

Als u de veiligheidsgordel vervolgens nog niet vastmaakt en u gaat sneller rijden dan 20 km/h, zal de waarschuwingszoemer gedurende ongeveer 100 seconden klinken en gaat het waarschuwingslampje van de desbetreffende veiligheidsgordel knipperen (indien van toepassing).

Waarschuwing veiligheidsgordels

Waarschuwing voorpassagiersgordel (indien van toepassing)

Als herinnering voor de voorpassagier brandt telkens als de startknop in stand ON wordt gezet het waarschuwingslampje van de voorpassagiersgordel gedurende ongeveer 6 seconden, ongeacht of de gordel is vastgemaakt.

Als de voorpassagiersgordel niet wordt vastgemaakt nadat de startknop in stand ON is gezet of als hij wordt losgemaakt nadat de startknop in stand ON is gezet, gaat het waarschuwingslampje voor de desbetreffende veiligheidsgordel branden totdat de veiligheidsgordel wordt vastgemaakt.

Als u de veiligheidsgordel vervolgens niet vastmaakt en u gaat sneller rijden dan 9 km/h, gaat het reeds brandende waarschuwingslampje knipperen tot u langzamer dan 6 km/h gaat rijden.

Als u de veiligheidsgordel vervolgens nog niet vastmaakt en u gaat sneller rijden dan 20 km/h, zal de waarschuwingszoemer gedurende ongeveer 100 seconden klinken en gaat het waarschuwingslampje van de desbetreffende veiligheidsgordel knipperen

WAARSCHUWING
Het rijden in een verkeerde zitpositie heeft een nadelige invloed op de werking van de waarschuwingsfunctie voor de voorpassagiersgordel. Het is belangrijk dat de bestuurder de passagier instrueert goed te gaan zitten, zoals voorgeschreven in dit instructieboekje.

Informatie

Waarschuwing achterpassagiersgordel

Waarschuwing achterpassagiersgordel (indien van toepassing)

Als de startknop in stand ON wordt gezet wanneer de driepuntsgordel van de achterpassagier niet is vastgemaakt, gaat het waarschuwingslampje van de desbetreffende veiligheidsgordel branden totdat de veiligheidsgordel wordt vastgemaakt.

In de volgende gevallen brandt het waarschuwingslampje van de desbetreffende veiligheidsgordel achter vervolgens gedurende ongeveer 35 seconden:

Als de veiligheidsgordel achter wordt vastgemaakt, gaat het waarschuwingslampje onmiddellijk uit.

Als de veiligheidsgordel achter wordt losgenomen bij een snelheid die hoger is dan 20 km/h, zal gedurende 35 seconden het bijbehorende waarschuwingslampje gaan knipperen en de waarschuwingszoemer klinken.

Wordt de heup-/schoudergordel van de achterpassagiers echter tweemaal los- en vastgemaakt binnen 9 seconden nadat de gordel is vastgemaakt, dan zal het waarschuwingslampje van de desbetreffende veiligheidsgordel niet gaan branden.

Voorzorgsmaatregelen veiligheidsgordel

Doe altijd uw veiligheidsgordel om en zorg ervoor dat al uw passagiers dat ook doen voordat u wegrijdt. Airbags (indien van toepassing) zijn ontworpen als aanvulling op de veiligheidsgordels als e ...

Veiligheidsgordels

Driepuntsgordel Vastmaken van de veiligheidsgordel: Trek de gordel uit de blokkeerautomaat en plaats de metalen gesp (1) in de gordelsluiting (2). Wanneer de gesp in de gordelsluiting vergrende ...

Zie ook:

Volvo V40. Radarsensor - beperkingen
Een radarsensor  heeft bepaalde beperkingen die onder meer terug te voeren zijn op het beperkte blikveld. De adaptieve cruisecontrol heeft veel meer moeite om een voorligger te ontdekken, al ...

Renault Megane. Informatieboodschappen
Zij kunnen u helpen bij het starten van de auto of u informeren over een keuze of een omstandigheid. Voorbeelden van informatieboodschappen worden hierna gegeven. Voorbeelden van boodscha ...

Modellen: