Hyundai Ioniq Electric: Vehicle Stability Management (VSM) - Remsysteem - Rijden met uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Vehicle Stability Management (VSM)

Het Vehicle Stability Management (VSM) is een functie van het ESCsysteem (elektronische stabiliteitsregeling). Het helpt de auto stabiel te houden bij het plotseling accelereren of remmen op een nat, glad of slecht wegdek waarbij de tractie van de vier banden plotseling sterk kan verschillen.

WAARSCHUWING

Neem de volgende voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van het VSM (Vehicle Stability Management):

  • Houd ALTIJD de snelheid en de afstand tot de voorligger in de gaten. Het VSM is geen vervanging voor een veilig rijgedrag.
  • Rijd niet harder dan de wegomstandigheden toelaten.

    Het VSM-systeem voorkomt geen ongevallen. Een te hoge snelheid bij slechte weersomstandigheden, een glad of slecht wegdek kunnen nog steeds leiden tot een ernstig ongeval.

Werking VSM

VSM ingeschakeld

Het VSM werkt als:

In werking

Als u het rempedaal intrapt onder omstandigheden waarbij de ESC geactiveerd kan worden, kunt u geluiden horen van het remsysteem en kan het rempedaal gaan trillen.

Dit is normaal. Het betekent dat het VSM in werking is getreden.

Informatie Het VSM werkt niet wanneer:

VSM uitgeschakeld

Druk op de toets ESC OFF om het VSM uit te schakelen. Het controlelampje ESC OFF ( ) gaat branden.

Druk nogmaals op de toets ESC OFF om het VSM in te schakelen.

Het controlelampje ESC OFF gaat uit.

WAARSCHUWING
Als het controlelampje ESC ( ) of het waarschuwingslampje EPS ( ) blijft branden of knippert, is er mogelijk een storing aanwezig in het VSMsysteem.

Als het waarschuwingslampje brandt, adviseren we u de auto zo spoedig mogelijk te laten controleren door een officiƫle HYUNDAI-dealer.

 

AANWIJZING
Als er banden en/of velgen met een verschillende maat onder de auto gemonteerd zijn, kan het ESC-systeem defect raken.

Controleer voor het vervangen van banden of alle vier de banden en velgen dezelfde maat hebben.

Rijd nooit met de auto wanneer er banden en velgen met een verschillende maat zijn gemonteerd.

Elektronische stabiliteitsregeling (ESC)

De elektronische stabiliteitsregeling (ESC) helpt om de stabiliteit van de auto in bochten te verbeteren. De ESC controleert in welke richting u stuurt en in welke richting de auto daadwerkel ...

Hill-Start Assist Control (HAC)

Een auto heeft de neiging achteruit te rollen op een steile helling als er wordt weggereden vanuit stilstand zolang het gaspedaal nog niet ingetrapt is.De HAC voorkomt dat de auto achteruit rolt d ...

Zie ook:

Mazda 6. Werking van de SRS airbags
Uw Mazda is uitgerust met de volgende typen SRS airbags. SRS airbags zijn ontworpen om te werken in combinatie met de veiligheidsgordels om letsel tijdens een ongeval te helpen verminderen. D ...

Mazda 6. Buitentemperatuurdisplay
Wanneer het contact op ON wordt gezet, wordt de buitentemperatuur getoond. OPMERKING Onder de volgende omstandigheden kan de getoonde buitentemperatuur afwijken van de werkelijke buitentem ...

Modellen: