Hyundai Ioniq Electric: Startblokkeersysteem - Toegang tot uw auto - Handige voorzieningen in uw auto - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Startblokkeersysteem

Het startblokkeersysteem beschermt uw auto tegen diefstal. Als een onjuist gecodeerde sleutel (of ander apparaat) wordt gebruikt, wordt het aandrijfsysteem van de motor uitgeschakeld.

Als de startknop in stand ON wordt gezet, moet het controlelampje van het startblokkeersysteem kort gaan branden en vervolgens uitgaan. Als het controlelampje gaat knipperen, herkent het systeem de code van de sleutel niet.

Zet de startknop in stand OFF en vervolgens weer in stand ON.

Het systeem herkent de code van de sleutel mogelijk niet als zich een andere sleutel van een startblokkering of een metalen voorwerp (bijvoorbeeld een sleutelhanger) in de buurt van de sleutel bevindt. De auto kan mogelijk niet worden gestart, omdat het metaal het normaal versturen van het transpondersignaal kan storen.

Als het systeem herhaaldelijk de code van de sleutel niet herkent, raden we u aan contact op te nemen met een HYUNDAI-dealer.

Probeer geen wijzigingen aan te brengen aan het systeem of het uit te breiden met andere apparaten. Dit kan leiden tot elektrische storingen, waardoor uw auto niet meer werkt.

WAARSCHUWING
Bewaar geen reservesleutels in uw auto, om diefstal van uw auto te voorkomen. Uw wachtwoord van het startblokkeersysteem is uniek en strikt persoonlijk.

 

AANWIJZING
De transponder in uw sleutel is een belangrijk onderdeel van het startblokkeersysteem. Hij is ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik. Voorkom echter blootstelling aan vocht en statische elektriciteit en een ruwe behandeling. Anders kan het startblokkeersysteem defect raken.

Smart Key

De Smart Key van uw HYUNDAI kunt u gebruiken om de portieren (en de achterklep) te vergrendelen of ontgrendelen en zelfs om de auto te starten. Portieren vergrendelen Portieren ontgrendele ...

Sloten

...

Zie ook:

Skoda Octavia. Phonebox
Afb. 96 Phonebox Het afsluitbare opbergvak in de middenconsole voorin kan met de Phoneboxfunctie zijn uitgerust. Wordt een telefoon met het display naar boven gericht op het vlak in het opber ...

Skoda Octavia. Werking
Afb. 272 Systeemtoets De positie van de aanhangwagen wordt door het systeem met de camera achter herkend. Door stuurbewegingen wordt de aanhangwagen in de door de bestuurder ingestelde richtin ...

Modellen: