Hyundai Ioniq Electric: Remvloeistof - Onderhoud - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Remvloeistof

Remvloeistofniveau controleren

Remvloeistofniveau controleren

Controleer regelmatig het niveau in het reservoir. Het vloeistofniveau dient zich tussen de merktekens MAX en MIN aan de zijkant van het reservoir te bevinden.

Reinig het gebied rondom de reservoirdop grondig alvorens de dop te verwijderen en vloeistof bij te vullen om te voorkomen dat deze vervuild raakt.

Vul de voorgeschreven remvloeistof bij tot aan het merkteken MAX wanneer het niveau te laag is. Het niveau van de remvloeistof zal met een oplopende kilometerstand dalen.

Dit is normaal en wordt veroorzaakt door het slijten van de remblokken.

Als het vloeistofpeil extreem laag is, adviseren we u het remsysteem te laten controleren door een slotvanger.

WAARSCHUWING
Als u het remvloeistofreservoir regelmatig moet bijvullen, kan dit duiden op een lekkage in het remsysteem.We adviseren u de auto te laten controleren door een officiƫle HYUNDAI-dealer.

 

WAARSCHUWING
Zorg ervoor dat remvloeistof niet in contact komt met uw ogen. Spoel uw ogen gedurende ten minste 15 minuten met schoon water en roep onmiddellijk medische hulp in wanneer u remvloeistof in uw ogen krijgt.

 

AANWIJZING
  • Zorg ervoor dat remvloeistof niet in contact komt met het lakwerk van de auto. De lak kan hierdoor beschadigd raken.
  • Gebruik NOOIT remvloeistof die gedurende lange tijd blootgesteld is geweest aan de buitenlucht, omdat de kwaliteit ervan niet kan worden gegarandeerd. Voer de vloeistof op de juiste wijze af.
  • Gebruik alleen het juiste type remvloeistof. Slechts een paar druppels minerale olie, zoals motorolie, in het remsysteem kunnen de onderdelen van het systeem beschadigen.

Informatie Gebruik alleen de voorgeschreven remvloeistof (Zie "Aanbevolen smeermiddelen en hoeveelheden" in hoofdstuk 8.)

Koelvloeistof

Het hogedruk-koelsysteem is voorzien van een reservoir dat gevuld is met een koelvloeistof die ook voldoende bescherming biedt tegen bevriezing. Het reservoir is in de fabriek gevuld. Controleer ...

Ruitensproeiervloeistof

Ruitensproeiervloeistofniveau controleren Controleer het vloeistofpeil in het sproeierreservoir en vul indien nodig vloeistof bij. Als u geen ruitensproeiervloeistof bij de hand hebt, kunt u ...

Zie ook:

Seat Leon. Hoe worden veiligheidsgordels goed vastgegespt?
Veiligheidsgordel vast- en losgespen Afb. 93 De slotgesp van de veiligheidsgordel aanbrengen en verwijderen. Afb. 94 Verloop van de gordelband bij zwangere vrouwen. Veiligheidsgordels o ...

Seat Leon. Kinderzitjes
Belangrijke aanwijzingen voor de voorairbag van de bijrijder Afb. 29 Airbagstickers - versie 1: op de zonneklep aan bijrijderszijde A en op het achterste frame van het bijrijdersportier B. ...

Modellen: