Hyundai Ioniq Electric: Een wiel verwisselen met TPMS - Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) - Wat te doen in een noodgeval - Hyundai Ioniq Electric - InstructieboekjeHyundai Ioniq Electric: Een wiel verwisselen met TPMS

Bij een lekke band gaan de waarschuwingslampjes lage bandenspanning en positie lage bandenspanning branden. Laat de lekke band zo snel mogelijk door een officiële HYUNDAI-dealer repareren of vervang de band door het reservewiel.

OPMERKING
Gebruik nooit een niet door HYUNDAI goedgekeurd bandenreparatiemiddel om de band met een te lage spanning te repareren. Niet door HYUNDAI goedgekeurde bandenreparatievloeistof kan de bandenspanningssensoren beschadigen.

Als de oorspronkelijke band met een bandenspanningssensor eenmaal weer op de voorgeschreven spanning is gebracht en onder de auto is gemonteerd, doven het waarschuwingslampje lage bandenspanning en het controlelampje storing TPMS na een paar minuten rijden.

Ga naar een officiële HYUNDAIdealer als de lampjes na een paar minuten niet doven.

Elk wiel is uitgerust met een bandenspanningssensor achter het ventiel in het wiel. Gebruik wielen die speciaal geschikt zijn voor TPMS. Wij raden u aan uw banden altijd door een officiële HYUNDAI-dealer te laten nakijken.

U kunt de bandenspanning niet beoordelen door alleen naar de banden te kijken.

Gebruik altijd een bandenspanningsmeter van een goede kwaliteit om de bandenspanning te meten. Een band die warm is (door het rijden), heeft een hogere bandenspanning dan een band die koud is.

Een koude band houdt in dat de auto gedurende 3 uur heeft stilgestaan of niet meer dan 1,6 km heeft gereden gedurende deze periode.

Laat de band afkoelen alvorens de bandenspanning te meten. Zorg er altijd voor dat de band koud is alvorens deze op de aanbevolen spanning te brengen.

WAARSCHUWING
  • Het TPMS waarschuwt niet voor ernstige en plotselinge schade aan de banden veroorzaakt door externe factoren, zoals spijkers of straatvuil.
  • Als de auto instabiel aanvoelt, haal dan onmiddellijk uw voet van het gaspedaal, trap het rempedaal licht in en breng uw auto op een veilige plaats tot stilstand.

 

WAARSCHUWING
Het aanpassen, wijzigen of uitschakelen van onderdelen van het bandenspanningscontrolesyste em (TPMS) verhindert mogelijk dat de bestuurder door het systeem wordt gewaarschuwd over een te lage bandenspanning en/of storingen in het TPMS. Door het aanpassen, wijzigen of uitschakelen van onderdelen van het bandenspanningscontrolesyste em (TPMS) vervalt mogelijk de garantie voor dat deel van de auto.

 

WAARSCHUWING
  • Breng geen wijzigingen aan de auto aan; deze kunnen de werking van het TPMS hinderen.
  • Universele wielen hebben geen TPMS-sensor.

    Voor uw veiligheid adviseren we u vervangende onderdelen te gebruiken die zijn geleverd door een officiële HYUNDAIdealer.

  • Als u universele wielen onder uw auto monteert, moet u TPMS-sensoren gebruiken die goedgekeurd zijn door een HYUNDAI-dealer. Als uw auto niet voorzien is van TPMSsensoren of als het TPMS niet goed werkt, kunt u problemen krijgen bij de APK.

❈Alle auto's die vanaf onderstaande datum in EUROPA op de markt verkocht worden, moeten zijn voorzien van TPMS.

- Nieuwe modellen: 1 november 2012 -
- Bestaande modellen: 1 november 2014 - (op basis van voertuigregistratie)

Controlelampje storing TPMS (bandenspanningscontrolesysteem)

Controlelampje storing TPMS (bandenspanningsco ntrolesysteem) Het controlelampje storing TPMS gaat branden nadat het ongeveer 1 minuut heeft geknipperd wanneer er een probleem is met het bande ...

Als uw auto een lekke band heeft

Met Tire Mobility Kit (TMK) De Tire Mobility Kit bevindt zich onder het opbergvak in de bagageruimte. Lees voor een veilige bediening de instructies in deze handleiding voor gebruik aandacht ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Ongevalgegevens-recorder (Event Data Recorder)
De wagen is met een apparaat uitgerust dat als ongevalgegevens-recorder (hierna alleen "EDR") dient. Het belangrijkste doel van de EDR is het opslaan van gegevens tijdens het verkeersongeval of ee ...

Hyundai Ioniq Electric. Loskoppelen van draagbare lader (ICCB: In-Cable Control Box)
1. Houd de hendel van de laadstekker vast en trek eraan. Informatie Om diefstal van de laadkabel te voorkomen, kan de laadstekker niet worden losgenomen van de aansluiting als de portieren ve ...

Modellen: