Volvo V40: Voetgangersairbag - Veiligheid - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Voetgangersairbag

De voetgangersairbag (Pedestrian Airbag) beperkt bij bepaalde frontale aanrijdingen de kracht waarmee de auto de voetganger raakt.

Voetgangersairbag

De voetgangersairbag (Pedestrian Airbag) zit onder de motorkap bij de voorruit. Bij bepaalde frontale aanrijding met een voetganger reageren de sensoren in de voorbumper en de airbag wordt opgeblazen als de kracht van de aanrijding als voldoende hoog wordt beoordeeld. De sensoren zijn actief bij een snelheid van ongeveer 20–50 km/h (12–30 mph) n een omgevingstemperatuur tussen –20 en +70 °C.

De sensoren zijn berekend op detectie van een botsing met zaken die eigenschappen hebben vergelijkbaar met menselijke benen.

N.B. Er zijn mogelijk zaken in het verkeersmilieu aanwezig waardoor de sensoren onterecht het signaal krijgen dat er een voetganger wordt aangereden. Bij een botsing met iets dergelijks wordt het systeem mogelijk geactiveerd.

Bij activering van de airbag (Pedestrian Airbag)

WAARSCHUWING Monteer geen accessoires op de voorkant van de auto en breng evenmin wijzigingen in dit gebied aan. Een onjuiste ingreep in het front kan tot een foutieve werking van het systeem leiden waardoor ernstig letsel en materiële schade aan de auto kan ontstaan.

Volvo adviseert om originele wisserarmen te gebruiken en deze alleen door originele onderdelen te vervangen.

 

WAARSCHUWING Volvo adviseert u contact op te nemen met een erkende Volvo-werkplaats bij schade aan de bumper om er zeker van te zijn dat het systeem intact is.

Gerelateerde informatie

Voetgangersairbag - auto verrijden

mag de auto niet verrijden, wanneer deze in de Safety mode  staat.

Als een van de andere airbags in de passagiersruimte is geactiveerd, wordt de auto in de Safety mode gezet.

Als alleen de voetgangersairbag  (Pedestrian Airbag) geactiveerd is:

  1. Rijd de auto naar de dichtstbijzijnde veilige plek.
  2. Vouw de airbag op volgens de instructies .
  3. Ga naar de dichtstbijzijnde werkplaats.
WAARSCHUWING Volvo adviseert u om, na activering van de airbag, onmiddellijk contact opneemt met een erkende Volvo-werkplaats.

Gerelateerde informatie

Safety mode - startpoging

Als de auto in de Safety mode  staat, is een startpoging mogelijk als alles in orde lijkt te zijn en u gecontroleerd hebt dat er geen sprake is van brandstoflekkage. Controleer eerst of er g ...

Voetgangersairbag - opvouwen

Vouw de voetgangersairbag  (Pedestrian Airbag) op, voordat u de auto verrijdt. Airbag Airbagbehuizing Klittenband, rechterzijde Klittenband, linkerzijde Er kan wat rook uit de ...

Zie ook:

Mazda 6. Kilometerteller, dagteller en dagtellerkeuzeschakelaar (Zonder multi-informatiedisplay)
Door het indrukken van de keuzeschakelaar kan de displayaanduiding beurtelings veranderd worden van kilometerteller naar dagteller A naar dagteller B en vervolgens terug naar kilometerteller wann ...

Renault Megane. Extra portiervergrendeling
Gebruik nooit de extra portiervergrendeling als er nog iemand in de auto zit. Als de auto extra portiervergrendeling heeft, kunnen hiermee de portieren worden vergrendeld en nie ...

Modellen: