Volvo V40: Rijmodus ECO - Starten en rijden - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Rijmodus ECO

Rijmodus ECO5 is een functie voor auto's met automatische versnellingsbak waarmee de rijeigenschappen van de auto worden geoptimaliseerd om zuiniger en milieuvriendelijker te rijden.

Algemeen

Bij activering van de rijmodus ECO worden de volgende eigenschappen aangepast:

N.B. Bij activering van de ECO-functie worden enkele parameters in de instellingen van de klimaatregeling gewijzigd en gelden functiebeperkingen voor bepaalde elektrische verbruikers.

Bepaalde instellingen zijn handmatig te herstellen, maar de volledige functionaliteit is alleen te verkrijgen door de ECO-functie uit te schakelen.

Bediening

Bediening

  1. ECO-knop
  2. ECO-symbool op het instrumentenpaneel

Omdat het ECO-systeem bij het afzetten van de motor gedeactiveerd wordt, moet u het systeem iedere keer dat u de motor start opnieuw activeren.

Bij sommige motoren is dit mogelijk niet het geval - een brandend ECO-symbool op het instrumentenpaneel en het lampje van de ECOknop geven echter duidelijk aan dat het systeem aanstaat.

Activeren en deactiveren van rijmodus ECO

Druk voor activering of deactivering van de functie op de knop. Een brandend lampje in de knop geeft aan dat de functie geactiveerd is.

Bij uitschakeling van het ECO-systeem gaan het ECO-symbool op het instrumentenpaneel en het lampje van de ECO-knop uit. Het systeem staat vervolgens uit, totdat u het inschakelt met een druk op de ECO-knop.

Eco Coast - Functie

Het deelsysteem Eco Coast houdt in de praktijk in dat er niet op de motor wordt afgeremd om de bewegingsenergie van de auto te gebruiken om de auto verder te laten uitrollen. Wanneer u het gaspedaal loslaat wordt de versnellingsbak automatisch losgekoppeld van de motor die voor een minimaal verbruik stationair gaat draaien.

Het systeem is bestemd voor gebruik bij geplande snelheidsverlagingen, zoals tijdens het uitrollen bij binnenrijden van een zone met een lagere snelheidslimiet.

Ook de combinatie van Eco Coast en een tijdelijk uitgeschakeld ECO-systeem kan tot een lager verbruik leiden:

en

N.B. Voor een optimaal laag brandstofverbruik moet Eco Coast gecombineerd met kort uitrollen gewoonlijk worden vermeden.

Eco Coast activeren

Het systeem wordt geactiveerd wanneer u het gaspedaal helemaal hebt losgelaten in combinatie met het volgende:

Deactiveren Eco Coast

Soms kan het handig zijn om het Eco Coast-systeem uit te schakelen. Mogelijke voorbeelden van dergelijke situaties:

Het deactiveren van Eco Coast en het opnieuw afremmen op de motor zijn als volgt mogelijk:

Eco Coast - Beperkingen

Het systeem is niet beschikbaar in de volgende gevallen:

Meer informatie en instellingen

Meer informatie en instellingen

In het menusysteem MY CAR vindt u meer informatie over het ECO-concept - zie het gedeelte MY CAR .

Gerelateerde informatie

Start/Stop - symbolen en meldingen

Het Start/Stop-systeem kan tekstmeldingen op het instrumentenpaneel weergeven. Tekstmelding Het Start/Stop-systeem kan soms aanleiding geven tot meldingen op het instrumentenpaneel en een brand ...

Rempedaal

Het rempedaal is onderdeel van het remsysteem. De auto is uitgerust met twee remcircuits. Als een van de remcircuits beschadigd raakt, neemt de rempedaalweg toe en moet u meer druk uitoefenen voo ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Systeembeschrijving
Afb. 19 Inbouwplaatsen van de airbags Inbouwplaatsen van de airbags afb. 19 Voorairbags Bestuurdersknie-airbag Zij-airbags voorin Zij-airbags achterin Hoofdairbags Bij het contact ...

Skoda Octavia. Hoofdmenu
Afb. 175 Radio: Hoofdmenu (DAB) Voor de weergave van het hoofdmenu op het sensorveld/de toets drukken. of: Het sensorveld en vervolgens de functietoets aantippen. Hoofdmenu a ...

Modellen: