Volvo V40: Rijden met een aanhanger - Starten en rijden - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Rijden met een aanhanger

Bij het rijden met een aanhanger moet u op enkele belangrijke dingen letten, zoals de trekhaak, de aanhanger en hoe u de lading op de aanhanger aanbrengt.

Het laadvermogen is afhankelijk van het rijklaar gewicht van de auto. Het laadvermogen dient te worden verminderd met de som van het gewicht van eventuele inzittenden en dat van gemonteerde accessoires, zoals een trekhaak. Voor uitgebreidere informatie, zie Gewichten .

Als de trekhaak door Volvo is gemonteerd, wordt de auto compleet aangeleverd met de benodigde randuitrusting voor het gebruik van een aanhanger.

Trekhaakbedrading

Als de trekhaak van de auto een 13-polig elektrisch contact heeft en de aanhanger een 7-polig contact, hebt u een adapter nodig. Gebruik een door Volvo goedgekeurde adapterkabel. Zorg dat de kabel niet over de grond sleept.

Richtingaanwijzers en remlichten op aanhanger

Als een van de richtingaanwijzers op de aanhanger defect is, knippert het richtingaanwijzersymbool op het instrumentenpaneel sneller dan normaal en op het bestuurdersdisplay verschijnt de tekst Storing knipperlicht aanhanger.

Als een van de remlichten op de aanhanger defect is, dan verschijnt de tekst Storing remlicht aanhanger.

Niveauregeling

Als uw auto is uitgerust met automatische niveauregeling nemen de achterste schokdempers tijdens het rijden altijd dezelfde rijhoogte in ongeacht de belading (tenzij het maximaal toelaatbare gewicht wordt overschreden). Wanneer de auto stilstaat, zakt de achtertrein omlaag.

Aanhangergewichten

Voor informatie over de toelaatbare aanhangergewichten die Volvo hanteert, zie Trekgewicht en kogeldruk .

N.B. De vermelde maximaal toegestane aanhangergewichten zijn door Volvo toegestaan. Nationale voertuigvoorschriften kunnen het aanhangergewicht en de snelheid verder beperken.

De trekhaken zijn mogelijk gecertificeerd voor hogere trekgewichten dan wat de auto mag trekken.

 

WAARSCHUWING Volg de vermelde aanbevelingen voor het aanhangergewicht. Anders is het mogelijk dat de hele combinatie bij uitwijkmanoeuvres en afremmen moeilijk onder controle is te houden.

Gerelateerde informatie

Rijden met een aanhanger - handgeschakelde versnellingsbak

Wanneer u bij warm weer met een aanhanger rijdt  in heuvelachtig terrein, bestaat er mogelijk gevaar voor oververhitting.

Gerelateerde informatie

Zuinig rijden

Rijd zuinig en milieuvriendelijker door rustig en met vooruitziende blik te rijden én door uw rijstijl en snelheid aan te passen aan de situatie. Maak gebruik van de ECO Guide  op het i ...

Rijden met een aanhanger - automatische versnellingsbak

Wanneer u bij warm weer een aanhanger sleept in heuvelachtig terrein, bestaat er mogelijk gevaar voor oververhitting. Een automatische versnellingsbak kiest altijd de juiste versnelling voor ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Achter de hoofdsteunen aanbrengen
Afb. 117 Aanbrengen: Adapter / houder Afb. 118 Verwijderen: Houder / adapter Om te plaatsen de geopende adapter op de geleidestangen van de hoofdsteunen voorin plaatsen en in pijlric ...

Skoda Octavia. Aanwijzingen voor het rijden
Alleen op wegen en in terrein rijden, die geschikt zijn voor de technische toestand van de wagen, Technische gegevens. De bestuurder is altijd verantwoordelijk voor de beslissing of de wagen gesc ...

Modellen: