Volvo V40: Portier handmatig vergrendelen - Sloten en alarm - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Portier handmatig vergrendelen

Volvo V40 / Volvo V40 - Instructieboekje / Sloten en alarm / Portier handmatig vergrendelen

In bepaalde gevallen moet de auto handmatig kunnen worden vergrendeld, zoals bij stroomuitval.

Het linker voorportier is te vergrendelen met de bijbehorende slotcilinder en het afneembare sleutelblad  van de transpondersleutel.

De overige portieren hebben geen slotcilinders, maar zijn voorzien van een vergrendeling op de zijkant van het portier die moet worden ingedrukt met het sleutelblad, waarna het portier mechanisch is vergrendeld en niet meer vanaf de buitenzijde te openen is. De portieren zijn echter nog steeds vanaf de binnenzijde te openen.

Portier handmatig vergrendelen
Portier handmatig vergrendelen. Niet te verwarren met het kinderslot .

Haal het afneembare sleutelblad  uit de transpondersleutel. Steek het sleutelblad in de vergrendelopening en druk de sleutel er helemaal in, ca. 12 mm.

  1. Het portier is zowel vanaf de buitenzijde als vanaf de binnenzijde te openen.
  2. Het portier is niet vanaf de buitenzijde te openen. Om terug te keren naar stand A moet het portier met de binnenhandgreep worden geopend.

De portieren zijn ook te ontgrendelen met de ontgrendelingstoets op de transpondersleutel  of de knop voor centrale vergrendeling op het bestuurdersportier.

N.B.

  • De vergrendeling van een portier dient alleen om het desbetreffende portier te vergrendelen – dus niet alle portieren.
  • Een handmatig vergrendeld achterportier waarvan ook het mechanische kinderslot  geactiveerd is, kan niet van de binnenzijde noch van de buitenzijde worden geopend. Een achterportier dat op die manier is vergrendeld, kan alleen worden ontgrendeld met een transpondersleutel of de knop van de centrale vergrendeling.

Gerelateerde informatie

Vergrendelen/ontgrendelen - vanaf de buitenkant

Met de transpondersleutel  is vergrendeling/ ontgrendeling van de buitenkant mogelijk. Met de transpondersleutel kunt u alle portieren, de achterklep en de tankvulklep vergrendelen/ ontgrend ...

Vergrendelen/ontgrendelen - van de binnenzijde

Vergrendeling/ontgrendeling is mogelijk met de knop voor centrale vergrendeling op het bestuurdersportier. Alle portieren en de achterklep  zijn tegelijkertijd te vergrendelen of ontgrendelen. ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Multifunctioneel display
  Rijprogramma Transmissiestand Extra snelheidsmeter Weergaveveld ...

Mazda 6. Instrumentenpaneelverlichting
(Zonder automatische verlichtingsregeling) Wanneer het contact op ON staat en de positielampen worden ingeschakeld, wordt de helderheid van de instrumentenpaneelverlichting gedimd. (Met automa ...

Modellen: