Volvo V40: Luchtkwaliteit - Klimaat - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Luchtkwaliteit

Het interieur werd dusdanig vormgegeven dat het gerieflijk en comfortabel is – ook voor mensen met contactallergieën of astma.

Gerelateerde informatie

Luchtkwaliteit - interieurfilter

Alle lucht die de passagiersruimte binnenkomt wordt gereinigd door een filter.

Vervang het filter regelmatig. Raadpleeg het Serviceprogramma van Volvo voor het aanbevolen vervangingsinterval. In zeer sterk verontreinigde gebieden moet u het filter mogelijk vaker vervangen.

N.B. Er zijn verschillende soorten interieurfilters.

Let erop dat het juiste filter wordt gemonteerd.

Gerelateerde informatie

Luchtkwaliteit - Clean Zone Interior Package (CZIP)

CZIP bestaat uit een aantal aanpassingen zodat er minder stoffen in het interieur verwerkt die allergieën en/of astma kunnen verwekken.

Het volgende is inbegrepen:

Gerelateerde informatie

Luchtkwaliteit - IAQS

Het Interior Air Quality System (IAQS) ontdoet de binnenkomende lucht van gassen en stofdeeltjes om zo hinderlijke geurtjes en verontreinigingen in de passagiersruimte te beperken.

Bij verontreinigde buitenlucht wordt de luchtinlaat afgesloten om koolwaterstoffen, stikstofoxiden en laaghangend ozon buiten de auto te houden.

De lucht in de passagiersruimte wordt dan gerecirculeerd.

Het systeem is te activeren/deactiveren in het menusysteem MY CAR. Voor een beschrijving van het menusysteem, zie MY CAR .

N.B. Voor de beste lucht in het interieur moet de luchtkwaliteitssensor altijd zijn ingeschakeld.

In een koud klimaat is de automatische recirculatie beperkt om het beslaan van de ruiten te voorkomen.

Gerelateerde informatie

Luchtkwaliteit - materialen

De gebruikte materialen zijn erop geselecteerd de hoeveelheid stof in de passagiersruimte te beperken, zodat de passagiersruimte gemakkelijker schoon te houden is.

De vloerbekleding in zowel de passagiersruimte als de bagageruimte is eenvoudig te verwijderen en schoon te maken. Gebruik de door Volvo geadviseerde schoonmaakmiddelen en autoverzorgingsproducten voor het reinigen van het interieur .

Gerelateerde informatie

Menu-instellingen - klimaat

Het is mogelijk de basisinstellingen voor vier van de klimaatregelingsfuncties te activeren/deactiveren of wijzigen via de middenconsole.

De fabrieksinstellingen voor de klimaatregelingsfuncties zijn te herstellen via het menusysteem MY CAR. Voor een beschrijving van het menusysteem, zie MY CAR .

Gerelateerde informatie

Werkelijke temperatuur

De ingestelde interieurtemperatuur komt overeen met de gevoelstemperatuur op basis van de heersende omstandigheden in en rond de auto wat de buitentemperatuur, de luchtsnelheid, de luchtvochtighei ...

Luchtverdeling passagiersruimte

De binnenkomende lucht wordt verdeeld over uiteenlopende blaasmonden verspreid over het interieur. In de stand AUTO vindt de luchtverdeling geheel automatisch plaats. De luchtverdeling valt zo ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsvoorschriften
WAARSCHUWING GEVAAR Als een geschikt apparaat aangesloten is, is er een hoge spanning aanwezig op de 230V-contactdoos. Als de aansluitkabel of de 230V-contactdoos uit de behuizing is ...

Skoda Octavia. Bediening via een applicatie op het externe apparaat
Enkele infotainmentfuncties kunnen met een applicatie op het ondersteunde externe apparaat worden bediend. Voor de volledige functionaliteit van de applicatie moet de dataoverdracht van externe a ...

Modellen: