Volvo V40: Lading vervoeren - Laad- en opbergmogelijkheden - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Lading vervoeren

Het laadvermogen is afhankelijk van het rijklaar gewicht van de auto.

Het laadvermogen is afhankelijk van het rijklaar gewicht van de auto. Het laadvermogen dient te worden verminderd met de som van het gewicht van eventuele inzittenden en dat van gemonteerde accessoires.

Voor uitvoerige informatie over gewichten, zie Gewichten .

De achterklep is te openen met een knop op het verlichtingspaneel of met de transpondersleutel, zie Vergrendelen/ ontgrendelen - achterklep .

WAARSCHUWING Afhankelijk van het gewicht en de positie van de lading verandert het rijgedrag van de auto.

Aandachtspunten bij in-/uitladen

Let erop dat het WHIPS niet door voorwerpen mag worden gehinderd, als een of meer ruggedeelten van de achterbank zijn neergeklapt, zie WHIPS - zithouding .

WAARSCHUWING Een los voorwerp van 20 kg (44 pound) kan zich bij een frontale botsing op een snelheid van 50 km/h(30 mph) gedragen als een voorwerp van 1000 kg (2200 pound).

 

WAARSCHUWING Anders bieden de opblaasgordijnen die schuilgaan achter de plafondbekleding mogelijk geen bescherming meer.

  • Zorg dat de lading nooit boven de ruggedeelten uitsteekt.

 

WAARSCHUWING Zorg dat u de bagage altijd goed verankert.

Bij krachtig remmen kan de bagage namelijk gaan schuiven en inzittenden verwonden.

Dek scherpe randen en hoeken af met iets zachts.

Zet de motor af en schakel de parkeerrem in bij het in- en uitladen van lange voorwerpen.

Lange voorwerpen kunnen namelijk tegen de versnellingspook of keuzehendel aan komen en zo per ongeluk een versnelling inschakelen – de auto kan dan in beweging komen.

Gerelateerde informatie

Tunnelconsole - 12V-aansluiting

De stroomaansluitingen (12 V) zitten in het opbergvak van de tunnelconsole en bij de bekerhouder. 12V-aansluiting in tunnelconsole, voorin U kunt de elektrische aansluitingen voor verschillen ...

Lading vervoeren - lange lading

Om het in- en uitladen van de bagageruimte te vereenvoudigen kunt u de ruggedeelten van de achterbank neerklappen. Voor het vervoer van extra lange lading kunt u ook de rugleuning van de passagier ...

Zie ook:

Mazda 6. Indicatielampje van stadsverkeerremassistent (SCBS) (Rood)
Als de stadsverkeer-remassistent (SCBS) in werking is, gaat het indicatielampje (rood) knipperen. Waarschuwing voor botsing Als er de kans bestaat op een botsing met een voorliggend voertuig, ...

Renault Megane. Gebruik
Verantwoordelijkheid van de bestuurder tijdens het parkeren of stoppen van de auto Laat nooit, zelfs niet eventjes, een kind, een afhankelijke volwassene of een dier in de auto acht ...

Modellen: