Volvo V40: Elektrisch bedienbare ruiten - Instrumenten, schakelaars en bediening - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Elektrisch bedienbare ruiten

Vanaf het bedieningspaneel van het bestuurdersportier zijn alle elektrisch bedienbare ruiten te bedienen. Vanaf de bedieningspanelen van de overige portieren zijn alleen de ruiten van het desbetreffende portier te bedienen.

Elektrisch bedienbare ruiten
Bedieningspaneel op bestuurdersportier

  1. Elektrisch kinderslot dat voorkomt dat kinderen de achterportieren vanaf de binnenzijde kunnen open en de portierruiten achter kunnen openen/sluiten, zie Kinderslot - elektrische activering .
  2. Bedieningsknoppen voor achterste zijruiten
  3. Bedieningsknoppen voor voorste zijruiten
WAARSCHUWING Let er bij het sluiten van de ruiten vanaf het bestuurdersportier op dat kinderen en/of andere inzittenden niet bekneld kunnen raken.

 

WAARSCHUWING Let er bij het sluiten van de ruiten met behulp van de transpondersleutel op dat kinderen en/of andere inzittenden niet bekneld kunnen raken.

 

WAARSCHUWING Als er kinderen in de auto aanwezig zijn, moet altijd de stroom naar de elektrisch bedienbare ruiten worden onderbroken door te kiezen voor sleutelstand 0 en vervolgens de transpondersleutel mee te nemen uit de auto. Voor informatie over sleutelstanden, zie Contactslotstanden - functies in verschillende standen .

Bediening

Bediening
Bedieningsknoppen elektrisch bedienbare zijruiten

  1. Handmatige bediening
  2. Automatische bediening

Vanaf het bedieningspaneel van het bestuurdersportier zijn alle elektrisch bedienbare ruiten te bedienen. Vanaf de bedieningspanelen van de overige portieren zijn alleen de ruiten van het desbetreffende portier te bedienen. Er kan slechts één bedieningspaneel tegelijk worden bediend.

Om de elektrisch bedienbare ruiten te kunnen gebruiken moet de sleutelstand minimaal I zijn - zie Contactslotstanden - functies in verschillende standen . Na uitschakeling van de motor kunnen de elektrisch bedienbare ruiten gedurende enkele minuten na verwijdering van de transpondersleutel worden bediend, maar niet nadat er een portier is geopend.

De ruiten komen tot stilstand en worden geopend, als ze tijdens het sluiten in hun beweging worden gehinderd. Wanneer sluiten onmogelijk is door bijvoorbeeld ijsvorming, kan de inklembeveiliging worden opgeheven. Wanneer de zijruiten tweemaal achtereen niet konden worden gesloten, wordt de inklembeveiliging korte tijd gedeactiveerd. Sluiten is daarna mogelijk door de bedieningsknop omhoog te trekken en vast te houden.

N.B. Om het pulserende windgeluid te verminderen als de beide achterruiten open staan, kunt u de voorste ruiten ook een stukje openen.

Handmatige bediening

Trek voorzichtig een van de bedieningsknoppen omhoog of duw er een omlaag. De elektrisch bedienbare zijruiten komen steeds verder omhoog of omlaag zolang u de bedieningsknop bedient.

Automatische bediening

Trek een van de bedieningsknoppen omhoog of duw er een omlaag en laat deze vervolgens los.

De bijbehorende zijruit gaat automatisch volledig open of dicht.

Bedienen met transpondersleutel of knop voor centrale vergrendeling

Om de elektrisch bedienbare zijruiten vanaf de buitenzijde te bedienen met de transpondersleutel of vanaf de binnenzijde met de knop voor centrale vergrendeling, zie Transpondersleutel - functies  of Vergrendelen/ontgrendelen - van de binnenzijde .

Resetten

Als de accu losgekoppeld is geweest, werkt de automatische openingsfunctie pas weer naar behoren wanneer u deze hebt gereset.

  1. Trek de knop aan de voorkant omhoog om de ruit helemaal te sluiten en houd de knop een seconde in deze stand vast.
  2. Laat de knop korte tijd los.
  3. Trek de voorkant van de knop opnieuw een seconde omhoog.
WAARSCHUWING Resetten is nodig om de klembeveiliging te laten werken.

Wissers en sproeiers

De ruitenwisser en -sproeier reinigen de voorruit en achterruit. De koplampen worden met hogedruksproeiers gereinigd. Ruitenwissers Ruitenwissers en -sproeiers. Regensensor, aan/uit Dui ...

Buitenspiegels

Stel de stand van de buitenspiegels bij met het hendeltje op het bedieningspaneel van het bestuurdersportier. Bedieningsknoppen voor buitenspiegels Instellen Druk op knop L voor de buiten ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Phonebox
Afb. 96 Phonebox Het afsluitbare opbergvak in de middenconsole voorin kan met de Phoneboxfunctie zijn uitgerust. Wordt een telefoon met het display naar boven gericht op het vlak in het opber ...

Mazda 6. Accu is uitgeput
Starten met een hulpaccu Starten met een hulpaccu kan gevaarlijk zijn wanneer dit niet op de juiste wijze gebeurt. Volg daarom de procedure nauwkeurig op. Indien u hiermee niet vertrouwd bent, ...

Modellen: