Volvo V40: Brandstofverbruik en CO2-uitstoot - Specificaties - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Brandstofverbruik en CO2-uitstoot

Volvo V40 / Volvo V40 - Instructieboekje / Specificaties / Brandstofverbruik en CO2-uitstoot

Het brandstofverbruik voor een auto wordt gemeten in liter per 100 km en de CO2-uitstoot in gram CO2 per km.

Uitleg

Uitleg

Uitleg 

N.B. Als de gegevens over brandstofverbruik en emissie ontbreken, staan deze in het bijgeleverde supplement.

 

N.B. Niet alle motoren zijn verkrijgbaar op alle markten.

Uitleg 

Uitleg

Uitleg 

Brandstofverbruik

De brandstofverbruiks- en emissiewaarden in de bovenstaande tabel zijn gebaseerd op speciale EU-rijcycli (zie onder), die gelden voor een auto met rijklaar gewicht in standaarduitvoering zonder extra uitrusting. Afhankelijk van de uitrusting neemt het autogewicht toe. Dit alsook de mate van belading van de auto zorgt voor een verhoging van het brandstofverbruik en de uitstoot van kooldioxide.

Er zijn meerdere oorzaken aan te geven voor een verhoogd brandstofverbruik ten opzichte van de tabelwaarden. Voorbeelden:

Een combinatie van de bovengenoemde factoren kan een aanzienlijk hoger verbruik opleveren.

Er zijn grote afwijkingen in het brandstofverbruik mogelijk bij een vergelijking met de EU-rijcycli (zie onder) die gehanteerd worden bij certificering van de auto en waarop de verbruikscijfers in de tabel gebaseerd zijn. Raadpleeg voor meer informatie de richtlijnen waar eerder aan gerefereerd werd.

Bij gebruik van brandstof met een octaangetal van 91 RON neemt het brandstofverbruik toe, terwijl het motorvermogen lager wordt.

N.B. Extreme weersomstandigheden, een aangekoppelde aanhanger/caravan of ritten op grote hoogte zijn, in combinatie met de brandstofkwaliteit, factoren die het brandstofverbruik aanzienlijk kunnen doen toenemen.

EU-rijcycli

De officiële brandstofverbruikscijfers zijn gebaseerd op twee gestandaardiseerde rijcycli in laboratoriummilieu ("EU-rijcycli"), alles conform EU Regulation no 692/2008, 715/2007 (Euro 5 / Euro 6), 2017/1151 en 2017/1153. Aangezien de rijcycli ook worden gebruikt in het kader van de kwaliteitscontrole worden er hoge eisen gesteld aan de herhaalbaarheid van de tests.

Daarom worden de tests zorgvuldig gecontroleerd en alleen uitgevoerd voor de basisfuncties van de auto (bijvoorbeeld met gedeactiveerde airconditioning, radio et cetera). Als gevolg hiervan zijn de resultaten van de officiële cijfers niet vanzelfsprekend representatief voor wat klanten ervaren bij daadwerkelijk gebruik van de auto.

Deze richtlijnen bevatten informatie over de rijcycli "Stadsverkeer" en "Snelwegrit":

Bij auto's met een handgeschakelde versnellingsbak geldt de 2e versnelling als wegrijversnelling.

De officiële waarde voor combinatierit, die in de tabel staat, is zoals wettelijk bepaald werd een combinatie van de rijcycli "Stadsverkeer" en "Snelwegrit".

Om de kooldioxide-emissie (CO2-uitstoot) tijdens de twee rijcycli te berekenen worden de uitlaatgassen opgevangen. Deze worden vervolgens geanalyseerd en leiden tot de gespecificeerde waarde voor de CO2-uitstoot.

Gerelateerde informatie

Airconditioning, vloeistof - hoeveelheid en kwaliteit

De klimaatregeling van de auto maakt, afhankelijk van de markt, gebruik van het koudemiddel R1234yf of R134a. Op een sticker aan de binnenkant van de motorkap staat informatie over het koudemi ...

Wielen en banden - goedgekeurde maten

In bepaalde landen staan niet alle goedgekeurde maten aangegeven op het kentekenbewijs of andere autopapieren. In de onderstaande tabel staan alle goedgekeurde velg- en bandcombinaties. Voor ...

Zie ook:

Renault Megane. Displays en meters
Instrumentenpaneel A het licht op zodra het bestuurdersportier wordt geopend. Het oplichten van sommige controlelampjes gaat vergezeld van een boodschap. U kunt de inhoud en de kleuren van uw ...

Hyundai Ioniq Electric. Goede rijgewoonten
Houd het gaspedaal nooit ingetrapt als de selectiehendel van stand P (parkeren) of stand N (neutraal) in een andere stand wordt gezet. Zet de selectiehendel nooit in stand P (parkeren) als de ...

Modellen: