Volvo V40: BLIS - bediening - Bestuurdersondersteuning - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: BLIS - bediening

BLIS (Blind Spot Information System) is een functie om u ondersteuning te bieden bij ritten in druk verkeer op wegen met meerdere rijbanen in dezelfde richting.

BLIS activeren/deactiveren

BLIS wordt geactiveerd bij het starten van de motor wat bevestigd wordt door de controlelampjes op de portierpanelen die één keer oplichten.

BLIS activeren/deactiveren
Knop voor activering/deactivering

BLIS is te activeren/deactiveren met een druk op de BLIS-knop op de middenconsole.

Bij bepaalde combinaties van opties is er geen plek vrij voor een knop op de middenconsole - in dat geval is de functie te bedienen via het menusysteem MY CAR:

Bij deactivering/activering van BLIS dooft/brandt het lampje in de knop en het instrumentenpaneel bevestigt de wijziging met een displaymelding - bij activering lichten de controlelampjes op de portierpanelen eenmaal op.

Om de melding uit te schakelen:

Wanneer BLIS werkt

Wanneer BLIS werkt
Principe voor BLIS: 1. Zone in dode hoek. 2. Zone voor snel naderende achterliggers

Het BLIS werkt bij snelheden hoger dan 10 km/h (6 mph).

Het systeem reageert in de volgende gevallen:

Wanneer BLIS een voertuig binnen zone 1 of een snel naderende achterligger in zone 2 ontdekt, brandt het BLIS-lampje op het portierpaneel constant. Als u in deze stand de richtingaanwijzers activeert aan de kant waarvoor de waarschuwing wordt gegeven, schakelt het BLIS-lampje over van constant branden op knipperen met een feller licht.

WAARSCHUWING BLIS werkt niet in scherpe bochten.

BLIS werkt niet als de auto achteruitrijdt.

Beperkingen

BELANGRIJK Reparaties aan de componenten van de BLIS- en CTA-functies of het spuiten van de bumper mogen uitsluitend in een werkplaats worden uitgevoerd. Een erkende Volvo-werkplaats wordt aanbevolen.

Gerelateerde informatie

BLIS

BLIS (Blind Spot Information System) is een functie om de bestuurder ondersteuning te bieden bij rijden in druk verkeer op wegen met meerdere rijbanen in dezelfde richting. Het BLIS-systeem is ee ...

CTA

Het BLIS-systeem CTA (Cross Traffic Alert) is een hulpmiddel om u voor kruisend verkeer te waarschuwen, als u achteruitrijdt met de auto. CTA is een aanvulling op BLIS . CTA activeren/deactiveren ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Algemene aanwijzingen
Met KEYLESS-GO en HANDS-FREE ACCESS kan het kofferdeksel zonder handen worden geopend, gesloten of gestopt. Dit kan nuttig zijn als u de handen niet vrij heeft. Hiertoe v ...

Renault Megane. Controlesysteem bandenspanning
  Als uw auto is uitgerust met dit systeem, bewaakt het de bandenspanningen. De werking van het systeem Elk wiel (behalve het reservewiel) beschikt over een drukzender in het ventiel, die ...

Modellen: