Volvo V40: Banden - bandenspanning - Wielen en banden - Volvo V40 - InstructieboekjeVolvo V40: Banden - bandenspanning

Banden kunnen een verschillende bandenspanning hebben en dat wordt gemeten in de eenheid bar.

Bandenspanning controleren

Controleer iedere maand de bandenspanning bij koude banden. De aangegeven bandenspanning geldt bij koude banden (kan verschillen naargelang van de buitentemperatuur). Al na enkele kilometers rijden worden de banden warm en loopt de spanning op.

Een te lage bandenspanning heeft een negatieve inwerking op het brandstofverbruik, de levensduur van de banden en de rijeigenschappen van de auto. Wanneer u met een te lage bandenspanning rijdt, kunnen de banden oververhit en beschadigd raken. De bandenspanning is van invloed op het rijcomfort, de geproduceerde weggeluiden en de rijeigenschappen.

N.B. In de loop van de tijd daalt de bandenspanning.

Dit is een natuurlijk verschijnsel. De bandenspanning schommelt ook door de omgevingstemperatuur.

Bandenspanningssticker

Bandenspanningssticker

In de bandenspanningstabel voor op de portierstijl aan de bestuurderszijde (tussen voor- en achterportier) staat de juiste bandenspanning voor uw auto aangegeven bij verschillende belading en snelheid. De bandenspanning staat ook in de bandenspanningstabel.

De bandenspanning voor de aanbevolen bandenmaat en informatie over de ECO-bandenspanning voor een lager brandstofverbruik vindt u in de gedrukte gebruikershandleiding.

N.B. De bandenspanning hangt af van de temperatuur.

Brandstofbesparing, ECO-bandenspanning

Bij een lichte belading (maximaal 3 inzittenden) en snelheden tot 160 km/h (100 mph) kunt u voor brandstofbesparing de ECO-bandenspanning aanhouden. Als u echter uit bent op een minimum aan rijgeluiden en optimaal rijcomfort wordt geadviseerd de lagere Comfort-bandenspanning aan te houden.

(Zie goedgekeurde bandenspanningswaarden .)

Gerelateerde informatie

Banden - slijtage-indicator

Een slijtage-indicator toont de status van de profieldiepte van de band. Slijtage-indicatoren. Slijtage-indicatoren zijn smalle ophogingen die dwars op het bandenprofiel staan. Op de zijkant va ...

Wiel- en velgmaten

Wiel- en velgmaten worden aangeduid zoals in de onderstaande tabel. De auto is voorzien van een typegoedkeuring voor de uitvoering waarin deze werd aangeleverd. Dat betekent dat niet alle combin ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Sleutelfuncties
  Auto vergrendelen Kofferdeksel openen en sluiten Auto ontgrendel ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Algemene aanwijzingen
Wanneer de sleutel zich in de directe omgeving van de auto bevindt, is de functie "Comfortopening" beschikbaar. Auto's met KEYLESS-GO of KEYLESS-GO-startfunctie: De auto kan voor aanvan ...

Modellen: