Skoda Octavia: Wassen van de wagen - Verzorging en onderhoud - Verzorging en onderhoud - Raadgevingen voor het gebruik - Skoda Octavia - InstructieboekjeSkoda Octavia: Wassen van de wagen

De beste bescherming van de wagen tegen schadelijke milieu-invloeden is de wagen is vaak te wassen.

Hoe langer insectenresten, vogelpoep, wegenzout en andere agressieve afzettingen op de lak blijven zitten, des te schadelijker dit is. Hoge temperaturen, bv. door intensieve zonnestraling, versterken de bijtende werking.

Na het einde van het koude jaargetijde moet ook de onderzijde van de wagen grondig worden gereinigd.

Met de hand wassen

De wagen van boven naar beneden wassen met een zachte spons of een washandschoen en veel water en daarbij indien nodig geschikte reinigingsmiddelen gebruiken. De spons of de washandschoen met korte tussenpozen grondig uitspoelen.

Voor de wielen, dorpels en het onderste gedeelte van de wagen een andere spons gebruiken.

De wagen na het wassen grondig afspoelen en daarna drogen met een geschikte doek.

Automatische wasstraten

Vóór het wassen van de wagen moeten de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen (sluiten van de ruiten en het schuif-/kanteldak en dergelijke) worden genomen.

Als uw wagen is voorzien van speciale aanbouwdelen (bv. spoilers, dakdragers, autotelefoonantenne) kunt u het beste vooraf contact opnemen met de exploitant van de wasinstallatie.

Na het wassen van de wagen in een wasinstallatie met aansluitende conservering dienen de ruitenwisserbladen met geschikte reinigingsmiddelen te worden gereinigd en ontvet.

Hogedrukreiniger Bij het wassen van de wagen met een hogedrukreiniger moeten de instructies voor de hogedrukreiniger worden opgevolgd. Dit geldt vooral voor aanwijzingen met betrekking tot de druk en de spuitafstand tot het wagenoppervlak.

ATTENTIE

  • Wassen van de wagen in de winter: Vocht en ijs in het remsysteem kunnen een nadelig effect op de remwerking hebben - gevaar voor ongevallen!
  • Bij het reinigen van de bodem of de binnenzijde van de wielkasten voorzichtig te werk gaan - gevaar voor verwondingen aan scherpe randen van metalen delen!

VOORZICHTIG

VOORZICHTIG Wagen wassen met hogedrukreiniger

Inleiding voor het onderwerp

Regelmatige en deskundige verzorging is belangrijk voor het waardebehoud van uw wagen. Bij het gebruik van de verzorgingsmiddelen de gebruiksvoorschriften op de verpakking in acht nemen. Wij advi ...

Wagen aan de buitenzijde verzorgen

Onderdeel van de wagen Situatie Oplossing Lak Gemorste brandstof Schoon water, doek, (zo snel mogelijk schoonmaken) Geen druppelvorming op de lak Met harde was ...

Zie ook:

Volvo V40. Zekeringen - algemeen
Om te voorkomen dat de elektrische systemen van de auto beschadigd raken door kortsluiting of overbelasting, worden alle verschillende elektrische functies en onderdelen door enkele zekeringen ...

Hyundai Ioniq Electric. Rolhoes bagageruimte (indien van toepassing)
  Gebruik de rolhoes om te voorkomen dat de bagage in de bagageruimte van buitenaf zichtbaar is. Gebruiken van de rolhoes van de bagageruimte   Trek de rolhoes aan de handgreep (1 ...

Modellen: