Skoda Octavia: Proactieve inzittendenbescherming (Crew Protect Assist) - Hulpsystemen - Rijden - Skoda Octavia - InstructieboekjeSkoda Octavia: Proactieve inzittendenbescherming (Crew Protect Assist)

Skoda Octavia / Skoda Octavia - Instructieboekje / Rijden / Hulpsystemen / Proactieve inzittendenbescherming (Crew Protect Assist)

Inleiding voor het onderwerp

De proactieve inzittendenbescherming (hierna systeem) verhoogt de veiligheid van de inzittenden op de voorstoelen in situaties die tot een aanrijding of tot het over de kop slaan kunnen leiden.

ATTENTIE De algemene aanwijzingen m.b.t. het gebruik van de hulpsystemen dienen in acht te worden genomen, in alinea Inleiding voor het onderwerp.

Let op

Werking

In kritische rijsituaties (bv. bij een noodstop of een plotselinge verandering van rijrichting) kunnen de volgende maatregelen afzonderlijk of tegelijkertijd plaatsvinden om het risico van ernstig letsel te verminderen.

Zodra de kritische rijsituatie voorbij is, worden de veiligheidsgordels weer ontspannen.

Het systeem heeft twee beschermingsniveaus.

Het eerste beschermingsniveau

Het systeem grijpt reeds in situaties die bij een dynamische rijstijl kunnen optreden.

Hierbij helpt het de bestuurder en de bijrijder in de juiste zitpositie te houden.

Het eerste beschermingsniveau kan op een van de volgende manieren worden gedeactiveerd.

Na het uit- en inschakelen van het contact worden beide beschermingsniveaus van het systeem geactiveerd, tenzij de rijmodus Sport is gekozen.

Het tweede beschermingsniveau

Het systeem grijpt pas in als de situatie als zeer kritiek wordt beoordeeld (bv.

een noodstop bij hoge snelheid).

Dit beschermingsniveau kan niet worden gedeactiveerd.

Wagens met het systeem Front Assist

Bij wagens met het systeem Front Assist kan een systeemingreep ook gebeuren als het gevaar voor een ongeval met een vóór de wagen staand obstakel wordt herkend.

Moduskeuze en infotainmentweergave

Afb. 289 Toets voor het selecteren van de rijmodus: Variant 1 / variant 2 Afb. 290 Weergave op het infotainmentbeeldscherm Weergave van de rijmodusmenu's Op toets resp. afb. 289 ...

Rijstrookassistent (Lane Assist)

...

Zie ook:

Volvo V40. Gebruikershandleiding lezen
Een goede manier om vertrouwd te raken met uw nieuwe auto is om de gebruikershandleiding te lezen, idealiter voordat u uw eerste rit maakt. Het doornemen van de gebruikershandleiding is een goede ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Weergave in het multimediasysteem
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen Het camerasysteem kan obstakels vervormd, niet correct of zelfs geheel niet weergeven. Op de volgende plaatsen geeft het systeem geen obstakels weer: ...

Modellen: