Skoda Octavia: Inleiding voor het onderwerp - Uitparkeerhulp en assistent voor Skoda Octavia: Inleiding voor het onderwerp

Inbouwplaats radarsensoren
Afb. 256 Inbouwplaats radarsensoren

De uitparkeerhulp en de assistent voor "dodehoek"-herkenning werken beide op basis van de informatie van de radarsensoren in de achterbumper afb. 256. De radarsensoren zijn van buitenaf niet zichtbaar.

Uitparkeerhulp

De uitparkeerhulp (hierna systeem) waarschuwt tijdens het vooruit uitparkeren uit een haakse parkeerruimte voor van opzij naderende voertuigen.

Zo nodig probeert het systeem door automatisch te remmen, een ongeval te voorkomen resp. de gevolgen te beperken.

Assistent voor "dodehoek"-herkenning

De assistent voor "dodehoek"-herkenning (hierna systeem) signaleert wagens die in dezelfde richting op de naastgelegen rijstrook rijden en in de zogenaamde dode hoek zitten.

De "dode hoek" is een gebied dat noch via de buitenspiegel nog direct vanuit de wagen goed zichtbaar is.

ATTENTIE De algemene aanwijzingen m.b.t. het gebruik van de hulpsystemen dienen in acht te worden genomen, in alinea Inleiding voor het onderwerp.

 

ATTENTIE

  • Door een botsing resp. schade aan de achterzijde van de wagen kan de werking van de systemen gehinderd worden - gevaar voor ongevallen! De wagen door een specialist laten controleren.
  • Het gebied rond de sensor niet afdekken - de werking van de systemen kan hierdoor worden beperkt.
  • Sneeuw, ijs en dergelijke in het gebied rond de sensor direct verwijderen.

 

ATTENTIE De assistent voor "dodehoek"-herkenning kent fysieke en systeembepaalde grenzen. Daarom kan het systeem in de volgende situaties een wagen op de naastliggende rijstrook mogelijkerwijze vertraagd of helemaal niet opmerken.

  • Als er een wagen met zeer hoge snelheid nadert.
  • Bij het rijden door een bijzonder scherpe bocht of op een rotonde.

VOORZICHTIG

Uitparkeerhulp en assistent voor "dodehoek"- herkenning

...

Uitparkeerhulp - werking

Afb. 257 Infotainmentbeeldscherm: Waarschuwingsweergave / rijsituatie Bij ingeschakeld contact wordt het gebied naast en achter de wagen door het systeem bewaakt. Wordt er aan de achterzijde ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Mercedes-Benz noodoproepsysteem
Aanwijzingen met betrekking tot de voorwaarden vindt u in de digitale handleiding. - Openen: De afdekking indrukken. - Noodoproep activeren: Kort op ...

Skoda Octavia. Inleiding
Afb. 198 Informatie over SmartLink op de SKODA-internetpagina's SmartLink biedt de mogelijkheid om gecertificeerde applicaties van een extern, via USB aangesloten apparaat op het infotainmentb ...

Modellen: