Skoda Octavia: Indicatie-overzicht - Ritgegevens (multifunctie-indicatie) - Informatiesysteem - Bediening - Skoda Octavia - InstructieboekjeSkoda Octavia: Indicatie-overzicht

Overzicht van rijgegevensweergave (afhankelijk van wagenuitrusting).

Actieradius - afstand in km, die met de aanwezige tankinhoud en bij dezelfde rijstijl kan worden afgelegd. Als er zuiniger wordt gereden, kan de weergave toenemen. Bij G-TEC-wagens worden de volgende gegevens getoond - Totale actieradius / actieradius op aardgas / actieradius op benzine.

Gemiddeld brandstofverbruik - wordt sinds de laatste keer wissen van het geheugen doorlopend berekend. Na het wissen van het geheugen wordt gedurende de eerste 100 m van de rit geen waarde weergegeven. Bij G-TEC-wagens wordt het gemiddelde verbruik van de op dat moment gebruikte brandstof weergegeven.

Momenteel brandstofverbruik - bij stilstaande of langzaam rijdende wagen wordt het brandstofverbruik in l/h getoond (bij modellen voor enkele landen verschijnt --,- km/l). Bij G-TEC-wagens wordt het momentele verbruik van de actueel gebruikte brandstof weergegeven (bij stilstaande of langzaam rijdende wagen wordt bij het rijden op aardgas het brandstofverbruik in kg/h weergegeven).

Olietemperatuur - als de olietemperatuur lager is dan 50 °C of als in het systeem voor het controleren van de olietemperatuur een storing aanwezig is, verschijnen de symbolen .

Waarschuwing bij overschrijden van de ingestelde snelheid - maakt het instellen van een snelheidslimiet mogelijk, bij overschrijding waarvan een akoestisch waarschuwingssignaal klinkt en een waarschuwingsmelding op het display in het instrumentenpaneel verschijnt.

Verkeerstekenherkenning - verkeerstekenweergave, Verkeerstekenherkenning.

Actuele rijsnelheid - digitale snelheidsweergave.

Gemiddelde snelheid - wordt sinds het wissen van het geheugen doorlopend berekend. Na het wissen van het geheugen wordt gedurende de eerste 300 m van de rit geen waarde weergegeven.

Afgelegde afstand - afgelegde afstand sinds het wissen van het geheugen.

Rijtijd - rijtijd sinds het wissen van het geheugen.

Comfortverbruikers - informatie over het totaalverbruik van de comfortverbruikers in l/h evenals een lijst van drie verbruikers (bv. airconditioning e.a.), die het grootste aandeel in het brandstofverbruik hebben.

Bijtankhoeveelheid - nadat circa 10 l brandstof uit de volle brandstoftank is verbruikt, wordt op het display een brandstofhoeveelheid in l weergegeven die zeker kan worden bijgetankt.

Aardgaskwaliteit - de aardgaskwaliteit wordt in een percentage van 70% tot 100% weergegeven. Hoe hoger de waarde, hoe geringer het aardgasverbruik.

Koelvloeistoftemperatuur - als de temperatuur tussen 70 en 120 °C ligt, is de bedrijfstemperatuur bereikt. Als de temperatuur lager dan 70 °C is, moeten hoge motortoerentallen en zware motorbelasting worden vermeden. Als de temperatuur hoger dan 120 °C is, gaat in het instrumentenpaneel het controlelampje / branden.

Ritgegevens (multifunctie-indicatie)

Inleiding voor het onderwerp De weergave van de rijgegevens is alleen bij ingeschakeld contact mogelijk. De eenheden kunnen in het infotainment in het menu → → Eenheden worden ingesteld. ...

Infotainmentweergave

Afb. 44 Rijgegevens In het infotainment in het menu de functietoets → Rijgegevens aantippen. Schermweergave afb. 44 Afgelegde afstand Rijtijd Gemiddelde snelheid Gemiddel ...

Zie ook:

Seat Leon. Controlelampjes
In het instrumentenpaneel Afb. 51 Instrumentenpaneel, in het dashboard. Rode lampjes Centrale waarschuwingslampje: extra weergave op het display van het instrumentenpaneel ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Belangrijke veiligheidsvoorschriften
WAARSCHUWING Het skifoedraal in combinatie met de sjorriemen kan geen andere voorwerpen behalve ski's tegenhouden. Inzittenden kunnen bij bijvoorbeeld een remmanoeuvre of o ...

Modellen: