Skoda Octavia: Bandenspanning - Velgen en banden - Wielen - Raadgevingen voor het gebruik - Skoda Octavia - InstructieboekjeSkoda Octavia: Bandenspanning

Sticker met een tabel met bandenspanningswaarden / banden oppompen
Afb. 322 Sticker met een tabel met bandenspanningswaarden / banden oppompen

De voorgeschreven bandenspanningswaarden staan op de sticker met pictogrammen A afb. 322 (voor enkele landen zijn de pictogrammen door tekst vervangen).

De bandenspanning moet altijd aan de belading worden aangepast.

 1. Bandenspanning voor halve belading
 2. Bandenspanning voor het milieu ontlastend gebruik (iets lager brandstofverbruik en iets lagere uitstoot van schadelijke stoffen)
 3. Bandenspanning voor volle belading
 4. Banddiameter in inch
  Deze informatie dient slechts als informatie voor de voorgeschreven bandenspanning.

  Het is geen opsomming van de goedgekeurde bandenmaten voor uw wagen. Deze zijn opgenomen in de technische wagendocumenten en in de conformiteitsverklaring (het zgn. COC-document).

 5. Bandenspanningswaarde voor de vooras
 6. Bandenspanningswaarde voor de achteras
 7. Voorgeschreven bandenspanningswaarde voor het noodreservewiel

Bandenspanning controleren

De bandenspanning (inclusief die van het reservewiel of noodreservewiel) minstens eenmaal per maand en voor elke grote rit controleren.

De bandenspanning altijd controleren als de banden koud zijn. De verhoogde bandenspanning bij warme banden zo mogelijk niet verminderen.

Bij wagens met bandenspanningscontrole moeten bij elke bandenspanningswijziging de bandenspanningswaarden in het systeem worden opgeslagen.

ATTENTIE

 • Niet met een verkeerde bandenspanning rijden - gevaar voor ongevallen.
 • Bij zeer snel bandenspanningsverlies (bv. bij schade aan een band) moet worden geprobeerd om de wagen voorzichtig en zonder heftige stuurbewegingen en zonder krachtig remmen tot stilstand te brengen - gevaar voor ongevallen.

Let op
De conformiteitsverklaring (het zgn. COC-document) is verkrijgbaar bij een SKODA Partner (geldt slechts voor enkele landen en enkele modelvarianten).

Gebruiksinstructies voor wielen

Nieuwe banden leveren ongeveer de eerste 500 km nog niet de optimale grip, daarom bijzonder voorzichtig rijden. Banden met het meeste profiel moeten altijd op de voorwielen worden gebruikt. Velg ...

Bandenslijtage en wielen verwisselen

Afb. 323 Bandslijtagemerktekens / verwisselen van wielen De bandenslijtage neemt toe in de volgende situaties. Onjuiste bandenspanning. Rijstijl (bv. snel rijden door bochten, snel acceler ...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Inparkeerstand opslaan
De buitenspiegel aan passagierszijde kan zo worden ingesteld, dat u het achterwiel aan passagierszijde ziet zodra de achteruitversnelling wordt ingeschakeld. Deze instelling ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Auto's met Flexible Fuel-technologie
Belangrijke veiligheidsaanwijzingen WAARSCHUWING Brandstoffen zijn licht ontvlambaar. Bij ondeskundig werken met brandstof bestaat brand- en explosiegevaar! Beslist vuur, open li ...

Modellen: