Seat Leon: Veiligheid van kinderen - Veilig vervoer van kinderen - Veiligheid - Seat Leon - InstructieboekjeSeat Leon: Veiligheid van kinderen

Inleiding

Om veiligheidsredenen en zoals de statistieken met betrekking tot ongevallen aantonen, adviseren wij u om kinderen onder de 12 jaar op de achterbank te vervoeren. Afhankelijk van leeftijd, lichaamslengte en gewicht moeten kinderen op de achterbank door een kinderzitje of door de aanwezige veiligheidsgordels op hun plaats worden gehouden. Om veiligheidsredenen moet dit stoeltje gemonteerd worden op de achterbank, achter de stoel van de bijrijder of in het midden.

Het natuurkundige principe van een ongeval heeft uiteraard ook betrekking op kinderen . De spieren en de botstructuur van kinderen zijn in tegenstelling tot die van volwassenen nog niet volledig ontwikkeld. Kinderen zijn daarom blootgesteld aan een verhoogd risico op lichamelijk letsel.

Kinderen mogen alleen in speciale kinderzitjes worden vervoerd om de kans op lichamelijk letsel te verkleinen!

Wij adviseren u voor uw wagen kindergordelsystemen uit het originele SEAT accessoireprogramma te gebruiken dat systemen voor elke leeftijd van het merk "Peke" omvat (niet voor alle landen).

Deze systemen zijn speciaal ontworpen en goedgekeurd en voldoen aan de regeling ECE-R44.

Let voor het inbouwen en het gebruik van kinderzitjes op de wettelijke bepalingen en montageaanwijzingen van de fabrikant van het betreffende kinderzitje. Lees in elk geval  en volg dit op.

Wij adviseren u het instructieboekje van de fabrikant van het kinderzitje bij de wagendocumentatie te voegen en altijd in de wagen mee te nemen.

Belangrijke aanwijzingen voor de voorairbag van de bijrijder

Neem de veiligheidsaanwijzingen van de volgende hoofdstukken in acht:

Indien de voorairbag aan bijrijderszijde wordt geactiveerd, vormt dat een groot gevaar voor een kind dat met de rug naar het dashboard is gekeerd, aangezien de airbag met zo'n grote kracht tegen de stoel kan slaan dat dit levensgevaarlijke letsels kan opleveren. Kinderen t/m 12 jaar moeten altijd op de zitplaatsen achterin worden vervoerd.

Om deze reden raden wij u met klem aan om kinderen op de zitplaatsen achterin te vervoeren.

Het is de veiligste plek van de wagen.

Met de sleutelschakelaar kan de bijrijdersairbag buiten werking worden gesteld . Vervoer kinderen in een geschikt kinderzitje dat in overeenstemming is met de leeftijd en de grootte van het kind  .

ATTENTIE

 •  Als op de bijrijdersstoel een kinderzitje wordt gemonteerd, betekent dit bij een aanrijding een grotere kans op, mogelijk dodelijk, lichamelijk letsel bij het kind.
 •  Een geactiveerde bijrijdersairbag kan een kinderzitje, dat met de rug naar het dashboard is gekeerd, raken en dit met volle kracht tegen het portier, de hemelbekleding of de rugleuning werpen.
 •  Nooit een kinderzitje op de bijrijdersstoel bevestigen waarbij het kind met de rug naar het dashboard is gekeerd en de frontairbag in paraatheid is - levensgevaarlijk! Wanneer het in uitzonderlijke gevallen noodzakelijk is een kind op de bijrijdersstoel mee te nemen, moet de frontairbag aan de bijrijderszijde buiten werking worden gesteld . Indien de bijrijdersstoel over een hoogteregeling bezit, plaats deze dan zo ver mogelijk naar achteren en in de hoogste positie. Als de stoel over een vast zitje bezit, plaats daar dan geen kinderzitje op.
 •  In de versies zonder sleutelschakelaar voor het uitschakelen van de airbag dient de uitschakeling door een Technische Dienst te worden verricht.
 •  Alle inzittenden - vooral kinderen - moeten tijdens het rijden de juiste zithouding aannemen en de veiligheidsgordels juist hebben omgegespt.
 •  Laat nooit kinderen of baby's op schoot meerijden - levensgevaarlijk!
 •  Sta nooit toe dat kinderen onbeschermd in de wagen meegaan of tijdens het rijden in de wagen gaan staan resp. geknield op de stoelen zitten. Bij een ongeval wordt uw kind zelf ook door de wagen geslingerd en kunnen andere inzittenden daardoor levensgevaarlijk worden verwond.
 •  Als kinderen tijdens het rijden een verkeerde zithouding aannemen, stellen de kinderen zich bij plotseling remmen of een aanrijding bloot aan een verhoogd risico op lichamelijk letsel. Dit geldt in het bijzonder voor kinderen die op de bijrijdersstoel worden vervoerd, want als het airbagsysteem bij een ongeval wordt geactiveerd, kan dit ernstig letsel en zelfs de dood tot gevolg hebben.
 •  Een geschikt kinderzitje biedt een goede bescherming!
 •  Laat een kind nooit alleen op het kinderzitje of in het interieur, aangezien de geparkeerde wagen naargelang het seizoen zeer hoge en nagenoeg dodelijke temperaturen kan bereiken.
 • Kinderen kleiner dan 1,50 m mogen niet zonder kinderzitje met een normale veiligheidsgordel worden vastgegespt omdat ze anders bij plotseling remmen of een ongeval letsel kunnen oplopen aan buik en hals.
 •  De veiligheidsgordel mag niet zijn vastgeklemd en moet juist zijn omgedaan  81.
 •  In een kinderzitje mag slechts één kind zitten , Kinderzitjes.
 •  Wanneer een kinderzitje gemonteerd wordt op de achterbank, wordt aanbevolen om het kinderslot te activeren .

Veilig vervoer van kinderen

...

Kinderzitjes

Veiligheidsaanwijzingen ATTENTIE Tijdens het rijden moeten kinderen in de wagen worden vervoerd in een zitje dat geschikt is voor hun leeftijd, lichaamsgewicht en lichaamslengte ...

Zie ook:

Hyundai Ioniq Electric. Speciale rijomstandigheden
Gevaarlijke rijomstandigheden Neem onderstaande voorzorgsmaatregelen als er sprake is van gevaarlijke omstandigheden, zoals water, sneeuw, ijs, modder of zand op het wegdek: Rijd voorzichtig en ...

Seat Leon. Motorolie
Algemene aanwijzingen De motor wordt af fabriek voorzien van een speciale multigrade-olie geschikt voor elk jaargetijde. Omdat het gebruik van een hoogwaardige olie een voorwaarde is voor het ...

Modellen: