Seat Leon: Achteruitkijkspiegel - Lichten en zicht - Bedienen - Seat Leon - InstructieboekjeSeat Leon: Achteruitkijkspiegel

Automatisch dimmende binnenspiegel

Uw wagen is uitgerust met een handmatig dimbare of zelfdimmende* binnenspiegel.

Handmatig dimbare binnenspiegel

ATTENTIE Wanneer het glas van een automatisch dimmende binnenspiegel breekt, kan er elektrolytvloeistof vrijkomen. Deze vloeistof is irriterend voor de huid, de ogen en de ademhalingsorganen.

Bij aanraking onmiddellijk met veel water afspoelen. Raadpleeg direct een arts!

 

VOORZICHTIG Wanneer het glas van een automatisch dimmende binnenspiegel breekt, kan er elektrolytvloeistof vrijkomen. Deze vloeistof kan de kunststof oppervlakken aantasten. Reinig het zo snel mogelijk met een vochtige spons.

 

Let op

  • Als de lichtinval op de binnenspiegel wordt beperkt (bijv. door een zonnescherm*), werken de zelfdimmende spiegels niet probleemloos.
  • Bij ingeschakelde binnenverlichting of ingeschakelde achteruitversnelling worden de zelfdimmende spiegels niet gedimd.

Buitenspiegels verstellen

Lichten en zicht

Afb. 149 Bestuurdersportier: bediening van de buitenspiegel.

Synchrone elektrische buitenspiegelverstelling

Kantelfunctie van de bijrijdersbuitenspiegel*

Om bij het achteruit inparkeren zicht op de stoeprand mogelijk te maken, kan het spiegelvlak van de bijrijder automatisch iets worden gekanteld naar hem/haar indien de positie eerder is opgeslagen. Hiervoor moet de draaiknop in stand R1) staan.

De spiegel gaat weer terug in de beginstand zodra u sneller dan 15 km/u (9 mpu) vooruit rijdt of het contact uitschakelt. De spiegel gaat ook weer terug in de beginstand als u de stand wijzigt waarin de bediening zich bevindt.

De instellingen van de buitenspiegel van de bijrijder opslaan in het geheugen voor kantelfunctie

De buitenspiegels inklappen na het parkeren (comfortfunctie)*

Via het Easy Connect-systeem, menu , functie Achteruitkijkspiegels en ruitenwissers kan geselecteerd worden dat de buitenspiegels worden ingeklapt na het parkeren van de wagen .

Wanneer de wagen wordt gesloten met de afstandsbediening, worden de buitenspiegels automatisch ingeklapt na langer dan ca. 1 seconde drukken. Wanneer de wagen wordt geopend met de afstandsbediening, worden de buitenspiegels automatisch uitgeklapt.

ATTENTIE Gewelfde spiegelvlakken (convex of asferisch*) vergroten het blikveld. De objecten zien er in de spiegel echter kleiner uit en ze lijken verder weg. Wanneer u deze spiegel gebruikt om de afstand van achteropkomende wagens te bepalen bij het veranderen van rijstrook, kunt u deze verkeerd inschatten – gevaar voor ongevallen.

 

VOORZICHTIG

  • Als het spiegelhuis door uitwendige krachtinwerking (bijv. aanstoten) is versteld, moeten de spiegels elektrisch tot aan de aanslag naar binnen worden geklapt. Het spiegelhuis mag in geen geval met de hand worden teruggesteld, omdat anders de werking van het spiegelmechanisme negatief wordt beïnvloed.
  • Voordat u door een wasstraat rijdt, moet u de buitenspiegels naar binnen klappen, om beschadiging van de buitenspiegels te voorkomen.

    Buitenspiegels die elektrisch ingeklapt kunnen worden mogen niet met de hand, maar alleen elektrisch in en uit worden geklapt.

 

Let op Als het elektrische verstelmechanisme uitvalt, kunt u beide buitenspiegels met de hand verstellen door op de rand van het spiegelvlak te drukken.

Ruitenwisser voor en achter

Ruitenwisserhendel VOORZICHTIG Als het contact wordt uitgeschakeld terwijl de ruitenwissers in werking zijn, maken deze de slag af en keren terug in de ruststand. Bij vorst, ...

Stoelen en hoofdsteunen

...

Zie ook:

Volvo V40. Airconditioning, vloeistof - hoeveelheid en kwaliteit
De klimaatregeling van de auto maakt, afhankelijk van de markt, gebruik van het koudemiddel R1234yf of R134a. Op een sticker aan de binnenkant van de motorkap staat informatie over het koudemi ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Verblinding van opzij
- De zonneklep omlaagklappen. - De zonneklep uit de houder trekken. - De zonnekle ...

Modellen: