Seat Leon: Accessoires en technische wijzigingen - Verzorging en onderhoud - Aanwijzingen - Seat Leon - InstructieboekjeSeat Leon: Accessoires en technische wijzigingen

Seat Leon / Seat Leon - Instructieboekje / Aanwijzingen / Verzorging en onderhoud / Accessoires en technische wijzigingen

Accessoires, onderdelen en reparatiewerkzaamheden

Laat u zich vóór het kopen van accessoires en onderdelen informeren.

Uw wagen biedt een hoge mate aan actieve en passieve veiligheid. Als uw wagen naderhand met accessoires wordt uitgerust of als onderdelen moeten worden vervangen, kunt u het beste een beroep doen op het advies en de hulp van een officiële SEAT dealer. Uw officiële SEAT dealer geeft u graag informatie over doelmatigheid, wettelijke bepalingen en de techniek van accessoires en onderdelen.

Wij raden aan alleen vrijgegeven SEAT accessoires en SEAT Originele Onderdelen® te gebruiken.

Deze zijn door SEAT gecontroleerd op betrouwbaarheid, veiligheid en geschiktheid.

Vanzelfsprekend zorgt de officiële SEAT dealer voor een vakkundige montage.

Naderhand ingebouwde apparaten die de controle van de bestuurder over de wagen rechtstreeks beïnvloeden, zoals bijv. snelheidsregelsystemen of elektronisch geregelde dempingssystemen, moeten voorzien zijn van een e-code (keuringscode van de Europese Unie) en voor uw wagen zijn goedgekeurd.

Extra aangesloten elektrische apparaten, bijv. koelboxen, ventilatoren en claxons, die niet voor de directe controle van de wagen dienen, moeten zijn voorzien van een C CEcode (conformiteitsverklaring van de fabrikanten in de Europese Unie).

ATTENTIE Accessoires, zoals telefoon- of bekerhouders, mogen nooit op de afdekkingen van airbags of binnen de actieradius van de airbags aangebracht worden. Als de airbag bij een aanrijding geactiveerd wordt, bestaat er anders een groter gevaar voor verwondingen.

Technische wijzigingen

Bij technische wijzigingen onze voorschriften opvolgen.

Ingrepen aan elektronische onderdelen, software, bekabeling en gegevensoverdracht kunnen functiestoringen tot gevolg hebben.

Vanwege de koppeling van elektrische onderdelen kunnen deze storingen ook direct de werking van systemen die er niet in eerste instantie mee te maken hebben, belemmeren.

Dit betekent dat de betrouwbaarheid van uw wagen in gevaar gebracht kan zijn en dat de onderdelen van de wagen eerder slijten dan normaal. Dit kan ertoe leiden dat de wagen niet meer wettelijk wordt goedgekeurd.

Wij vragen uw begrip ervoor dat uw officiële SEAT dealer geen garantie kan geven voor schade die het gevolg is van ondeskundig handelen.

Wij adviseren u daarom om alle werkzaamheden uitsluitend bij officiële SEAT dealers met SEAT Originele Onderdelen® te laten uitvoeren.

ATTENTIE Werkzaamheden of wijzigingen aan uw wagen, die ondeskundig worden uitgevoerd, kunnen storingen veroorzaken - gevaar voor ongelukken.

Zend- en kantoorapparatuur

Ingebouwde zendapparatuur

Voor het naderhand inbouwen van zendapparatuur in de wagen is in het algemeen goedkeuring vereist. SEAT staat het inbouwen van goedgekeurde zendapparatuur in de wagen toe onder de voorwaarden dat:

Een officiële SEAT dealer of een erkend autobedrijf kan u meer informatie geven over de inbouwmogelijkheden en de werking van zendapparatuur met een hoger zendvermogen.

Mobiele zendapparatuur

Bij het gebruik van universele mobiele telefoons en zendapparatuur kunnen storingen in de werking van de elektronica van uw wagen ontstaan. De oorzaken hiervoor kunnen zijn:

Daarom mag een draagbare telefoon of zendapparatuur zonder of met verkeerd geïnstalleerde buitenantenne niet in het interieur van de wagen worden gebruikt  .

Let er bovendien op dat alleen met een buiten antenne de optimale reikwijdte van de apparaten wordt bereikt.

Kantoorapparatuur

Het naderhand inbouwen van apparaten uit de woon-/werkomgeving in de wagen is toegestaan, zo lang deze apparaten niet de directe controle van de bestuurder over de wagen beïnvloeden en voorzien zijn van een - code. Naderhand ingebouwde apparaten die de controle van de bestuurder over de wagen kunnen beïnvloeden, moeten daarentegen altijd een typegoedkeuring voor uw wagen bezitten en van een e-code zijn voorzien.

ATTENTIE In het interieur van de wagen gebruikte draagbare telefoons of zendapparatuur zonder of met verkeerd geïnstalleerde buitenantenne kunnen door te hoge elektromagnetische

 

Let op

  • Het naderhand inbouwen van elektrische of elektronische apparaten in deze wagen heeft gevolgen voor de typegoedkeuring en kan in bepaalde omstandigheden het intrekken van het kentekenbewijs tot gevolg hebben.
  • Let op de aanwijzingen voor de bediening van de mobiele telefoons en zendapparatuur.

Verzorging en onderhoud

...

Verzorging en schoonmaak

Algemeen Regelmatig, deskundig onderhoud is belangrijk voor de waardevastheid van uw wagen. Bovendien kan het onderhoud ook één van de voorwaarden voor het behoud van garantieclaims bij ev ...

Zie ook:

Renault Megane. Ventilatieroosters
  ventilatieroosters van zijruit ventilatieroosters aan de zijkant ontwasemingssleuf onder de voorruit centrale ventilatieroosters verwarmingsroosters bij de voetenruimtes voor mult ...

Mercedes-Benz C-Klasse. PRE-SAFE (preventieve inzittendenbescherming)
Inleiding De PRE-SAFE neemt in bepaalde gevaarlijke situaties preventieve maatregelen ter bescherming van de inzittenden.  Belangrijke veiligheidsaanwijzingen Aanwij ...

Modellen: