Renault Megane: Bandenspanning - Onderhoud - Renault Megane - InstructieboekjeRenault Megane: Bandenspanning

Bandenspanning

Sticker A

Open het bestuurdersportier om het te lezen.

De bandenspanning dient bij koude banden te worden gecontroleerd.

Indien u de bandenspanning niet bij koude banden kunt controleren, moet u de opgegeven waarden met 0,2 tot 0,3 bar (3 PSI) verhogen. Verlaag nooit de spanning van een warme band.

Bandenspanning

  1. bandenmaat van uw auto.
  2. voorziene rijsnelheid.
  3. aanbevolen bandenspanning voor een optimaal brandstofverbruik.
    NB: het rijcomfort kan hierdoor minder zijn.
  4. bandenspanning voor.
  5. bandenspanning achter.
  6. bandenspanning van het reservewiel.

Auto met een controlesysteem voor bandenspanning
In geval van te lage bandenspanning (lekke band, te lage bandenspanning enz.) gaat het controlelampje op het instrumentenpaneel branden. Raadpleeg de paragraaf «Controlesysteem bandenspanning» in hoofdstuk 2.

Auto’s gebruikt bij maximale belasting (maximum toegelaten totaalmassa) en met een aanhangwagen.

De maximumsnelheid is 100 km/uur en de bandenspanning moet worden verhoogd met 0,2 bar.

Raadpleeg de paragraaf "Massa’s" in hoofdstuk 6.

Kans op klapband.

Veiligheid van de banden en monteren van sneeuwkettingen: Raadpleeg de paragraaf "Banden" in hoofdstuk 5 voor het onderhoud en de mogelijkheid voor het gebruik van sneeuwkettingen (afhankelijk van de uitvoering).

Voor uw veiligheid en voor de naleving van de geldende wetgeving.

Als de banden moeten worden vervangen, dan mag dit alleen gebeuren met even grote banden van hetzelfde merk, hetzelfde type en dezelfde structuur op eenzelfde profiel.

Deze moeten: ten minste hetzelfde laadvermogen en dezelfde maximumsnelheid als de oorspronkelijke banden hebben, ofwel voldoen aan de door de merkdealer gestelde eisen.

Indien u deze instructies niet respecteert, kunt u uw veiligheid in gevaar brengen en is uw auto mogelijk niet conform de voorschriften.

Risico op verlies van de controle over de auto.

Accu

De accu 1 is onderhoudsvrij. U mag de accu niet openen of er vloeistof aan toevoegen. De accu bevat zwavelzuur. Vermijd daarom contact met de ogen, de huid of kleding. Bij onverhoopt ...

Onderhoud van de carrosserie

Een goed onderhouden auto gaat langer mee. Daarom wordt aangeraden de buitenkant van de auto regelmatig te onderhouden. Uw auto is op doelmatige wijze tegen roestvorming beschermd. Toch staat hij ...

Zie ook:

Mazda 6. Regelschakelaars
Temperatuurregelknop Deze knop regelt de temperatuur. Draai deze rechtsom voor verhoging van temperatuur en linksom voor verlaging van temperatuur. Aanjagerregelknop Door middel van deze regelkn ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Vóór het vervangen van zekeringen
De belangrijke veiligheidsaanwijzingen in acht nemen - De motor afzetten. - Alle elektrische verbruikers uitschakelen. - Het contact moet u ...

Modellen: