Mercedes-Benz C-Klasse: Veranderen van rijstrook - DISTRONIC automatische afstandsregeling - Rijsystemen - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Veranderen van rijstrook

De DISTRONIC automatische afstandsregeling ondersteunt u bij het wisselen naar de inhaalstrook wanneer

Wordt aan deze voorwaarden voldaan, dan accelereert de auto. Het accelereren wordt afgebroken, wanneer het veranderen van rijstrook te lang duurt of de afstand tot de voorligger te kort wordt.

Auto's met multimediasysteem COMAND Online: Bij het veranderen van rijstrook bewaakt de DISTRONIC automatische afstandsregeling bij linksrijdend verkeer de rechter en bij rechtsrijdend verkeer de linker rijstrook.

Auto's met multimediasysteem Audio 20: Bij het veranderen van rijstrook bewaakt de DISTRONIC automatische afstandsregeling bij een auto met linkse besturing de linker en bij een auto met rechtse besturing de rechter rijstrook.

Verkeerssituaties

Verkeerssituaties

De volgende functie is alleen beschikbaar bij auto's met rijassistentiepakket Plus. Deze functie is niet in alle landen ingeschakeld.

De DISTRONIC automatische afstandsregeling gebruikt extra informatie van uw navigatiesysteem en kan zo op bepaalde verkeerssituaties aangepast reageren.

Dit is het geval wanneer u met de DISTRONIC automatische afstandsregeling achter een ander voertuig:

Ook wanneer de voorligger de detectieafstand verlaat, houdt de DISTRONIC automatische afstandsregeling de actueel gereden snelheid tijdelijk vast en accelereert niet. Voorwaarde hiervoor is dat het kaartmateriaal van het navigatiesysteem actueel is.

Daarna accelereert de auto weer tot de door u ingestelde snelheid.

Het systeem houdt er rekening mee, dat boven een snelheid van 80 km/h rechts inhalen op autosnelwegen of autowegen niet is toegestaan. De rijsnelheid wordt aangepast aan de snelheid van de rij voertuigen op de naastgelegen linker rijstrook.

Het voorkomen dat rechts wordt ingehaald geldt voor landen met rechtsrijdend verkeer. In landen met linksrijdend verkeer wordt overeenkomstig daaraan links inhalen voorkomen.

Met de DISTRONIC automatische afstandsregeling rijden

Wegrijden en rijden - Met de DISTRONIC automatische afstandsregeling wegrijden: De voet van het rempedaal nemen. - De TEMPOMAT-hendel kort naar u toe trekken . ...

Stoppen

WAARSCHUWING Als u de auto verlaat terwijl deze alleen door de afstands-pilot DISTRONIC wordt afgeremd, kan deze wegrollen als: een storing in het systeem of in de ...

Zie ook:

Mazda 6. Vermoeidheidswaarschuwing (DAA)
De vermoeidheidswaarschuwing (DAA) is een systeem dat vermoeidheid en verminderde aandacht van de bestuurder bespeurt en raadt de bestuurder aan een rustpauze te nemen. Wanneer de auto binnen ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Dieselbrandstof
Brandstofkwaliteit (dieselbrandstof) WAARSCHUWING Als dieselbrandstof met benzine wordt gemengd, is het vlampunt van het brandstofmengsel lager dan dat van zuivere dieselbrandstof. ...

Modellen: