Mercedes-Benz C-Klasse: Uitlaateindpijpen reinigen - Onderdelen van de auto reinigen - Verzorging - Onderhoud en verzorging - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Uitlaateindpijpen reinigen

WAARSCHUWING

Uitlaatsierstukken en uitlaateindpijpen kunnen zeer heet zijn. Bij het aanraken van deze onderdelen kunt u zich branden. Er bestaat gevaar voor letsel!

In de omgeving van de uitlaatsierstukken en de uitlaateindpijpen altijd bijzonder voorzichtig zijn. Deze onderdelen laten afkoelen alvorens ze aan te raken.

Aanwijzing

Het uitlaatsierstuk niet reinigen met zure reinigingsmiddelen, bijvoorbeeld sanitairreinigers, velgenreinigingsmiddelen.

Mercedes-AMG C 63 en Mercedes-AMG C 63 S met zwarte uitlaatsierstukken: Zwart verchroomde uitlaateindpijpen mogen niet worden gepolijst met chroompolish, anders gaat de zwarte glans verloren. Voor een optimale verzorging moeten de uitlaatsierstukken na het wassen van de auto met een dun met olie ingesmeerde doek worden schoon gewreven. Voor de olie kan gebruik worden gemaakt van universele motor- of onderhoudsolie.

Bij sterkere vervuiling kan lak-polish met een microvezeldoek worden aangebracht. Na het poetsen de resten poetsmiddel verwijderen.

Door opwaaiende verontreiniging in combinatie met inwerking van strooimiddelen en agressieve milieu-invloeden kan vliegroest op het oppervlak ontstaan. Door regelmatige verzorging van de uitlaateindpijp, vooral in de winter en na het wassen van de auto, kan de oorspronkelijke glans weer worden hersteld.

- De uitlaateindpijp met een door Mercedes-Benz gecontroleerd en goedgekeurd verzorgingsmiddel reinigen.

Aanhangwagenvoorziening reinigen

Milieu-aanwijzing

Met olie of vet in aanraking gekomen doeken op milieuvriendelijke wijze afvoeren.

Aanwijzing

De kogelkop niet met een hogedrukreiniger reinigen. Geen oplosmiddelen gebruiken.

De kogelhals moet bij vervuiling of corrosie worden gereinigd.

- Roestaanslag op de kogel met bijvoorbeeld een staalborstel verwijderen.

- Vuil met een schone, pluisvrije doek of met een borstel verwijderen.

- Na het reinigen de kogelkop dun met olie of met vet insmeren.

- De werking van de aanhangwagenvoorziening aan de auto controleren. De verzorgingswerkzaamheden aan kogelhals en aanhangwagenvoorziening kan een gekwalificeerde werkplaats ook voor u uitvoeren.

Sensoren reinigen

Aanwijzing Als de sensoren met een hogedrukreiniger worden gereinigd, een afstand tussen auto en sproeier van de hogedrukreiniger van ten minste 30 cm in acht nemen. Raadple ...

Verzorging interieur

...

Zie ook:

Mercedes-Benz C-Klasse. Dakdragers bevestigen
- De afdekkingen voorzichtig in de richting van de pijl openen en omhoogklappen. - De dakdrager alleen bevestigen aan de bevestigingspunten ...

Hyundai Ioniq Electric. Startblokkeersysteem
Het startblokkeersysteem beschermt uw auto tegen diefstal. Als een onjuist gecodeerde sleutel (of ander apparaat) wordt gebruikt, wordt het aandrijfsysteem van de motor uitgeschakeld. Als de star ...

Modellen: