Mercedes-Benz C-Klasse: Ruitenwissers in- en uitschakelen - Ruitenwissers - Verlichting en ruitenwissers - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Ruitenwissers in- en uitschakelen

Aanwijzing 

De ruitenwissers niet bedienen als de voorruit droog is, de ruitenwisserbladen kunnen dan worden beschadigd. Bovendien kunnen er door stof op de voorruit krassen ontstaan bij het droog wissen.

Als het noodzakelijk is de ruitenwissers te gebruiken bij droge weersomstandigheden, altijd wissen met ruitensproeiervloeistof.

Als de ruitenwissers strepen op de ruit maken nadat de auto in een wasstraat is gereinigd, kan dit worden veroorzaakt door wax of andere resten. Nadat de auto in een wasstraat is gereinigd de voorruit reinigen met water met reinigingsmiddel.

Bij gebruik van interval met regensensor: Door optische invloeden en als de voorruit bij droog weer vuil wordt, kunnen de ruitenwissers onbedoeld worden ingeschakeld. Daardoor kunnen de ruitenwisserrubbers of de voorruit beschadigd raken.

Daarom bij droog weer de ruitenwissers uitschakelen.

 

Ruitenwissers in- en uitschakelen

Ruitenwissers uit
Intervalwissen normaal
Intervalwissen vaak
Continu wissen langzaam
Continu wissen snel
Eenmaal wissen
  Wissen met ruitensproeiervloeistof

- De sleutel in het contactslot in de stand of draaien .

- De combischakelaar in de betreffende stand draaien.

Auto's met regensensor: In de standen  of  wordt afhankelijk van de neerslag de passende wisfrequentie ingesteld. In de stand  is de regensensor gevoeliger dan in de stand , de ruitenwissers wissen dus vaker.

De zijruiten worden niet meer correct gewist als de ruitenwisserbladen versleten zijn. Daardoor kan de verkeerssituatie niet meer goed worden beoordeeld.

Ruitenwissers

...

Ruitenwisserbladen vervangen

...

Zie ook:

Mazda 6. Stopzetten van de motor
WAARSCHUWINGDe motor niet tijdens het rijden stopzetten: Het tijdens het rijden stopzetten van de motor om een andere reden dan in een noodgeval is gevaarlijk. Wanneer de motor tijdens he ...

Skoda Octavia. Inleiding voor het onderwerp
ATTENTIE Niets op het dashboard leggen. Daarop neergelegde voorwerpen zouden tijdens het rijden kunnen verschuiven en uw aandacht van de verkeerssituatie afleiden - gevaar ...

Modellen: