Mercedes-Benz C-Klasse: PRE-SAFE PLUS (preventieve inzittendenbescherming PLUS) - Veiligheid voor inzittenden - Veiligheid - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: PRE-SAFE PLUS (preventieve inzittendenbescherming PLUS)

Mercedes-Benz C-Klasse / Mercedes-Benz C-Klasse - Instructieboekje / Veiligheid / Veiligheid voor inzittenden / PRE-SAFE PLUS (preventieve inzittendenbescherming PLUS)

Inleiding

PRE-SAFE PLUS is alleen beschikbaar in auto's met rijassistentiepakket.

PRE-SAFE PLUS kan met behulp van een radarsensorsysteem een dreigende frontale aanrijding of aanrijding van achteren herkennen. De PRE-SAFE PLUS neemt in bepaalde gevaarlijke situaties preventieve maatregelen ter bescherming van de inzittenden.

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

Door het ingrijpen van PRE-SAFE PLUS kan een dreigend ongeval niet voorkomen worden.

Een ingreep van PRE-SAFE PLUS wordt niet voorafgegaan door een waarschuwing voor de bestuurder.

PRE-SAFE PLUS grijpt niet in: Tijdens het rijden of bij het in- of uitparkeren met ondersteuning van de parkeerpilot vindt geen remingreep van de PRE-SAFE PLUS plaats.  

Functie

Als het radarsensorsysteem in bepaalde situaties een dreigende frontale aanrijding of aanrijding van achteren herkennen, grijpt PRE-SAFE PLUS in.

De PRE-SAFE PLUS leidt afhankelijk van de herkende gevaarlijke situatie de volgende maatregelen in:

De remingreep door PRE-SAFE PLUS wordt afgebroken: Als de gevaarlijke situatie voorbij is, zonder dat er een ongeluk is gebeurd, worden de oorspronkelijke instellingen weer ingesteld.

PRE-SAFE (preventieve inzittendenbescherming)

Inleiding De PRE-SAFE neemt in bepaalde gevaarlijke situaties preventieve maatregelen ter bescherming van de inzittenden.  Belangrijke veiligheidsaanwijzingen Aanwij ...

Automatische maatregelen na een ongeval

Direct na een ongeval kunnen, afhankelijk van de soort en de ernst van het ongeval, de volgende maatregelen worden gestart: Inschakelen van de alarmknipperlichtinstallatie ...

Zie ook:

Skoda Octavia. Motorkap openen en sluiten
Afb. 315 Motorkap openen Motorkap openen Controleren of de ruitenwisserarmen niet van de voorruit zijn weggeklapt - gevaar voor beschadiging van de motorkap. Het voorportier openen en i ...

Mercedes-Benz C-Klasse. Tashaken
WAARSCHUWING De tassenhaak kan zware voorwerpen of bagage niet tegenhouden. Bij remmanoeuvres of abrupte richtingswijziging kunnen voorwerpen of kan bagage rondvliegen en inzi ...

Modellen: