Mercedes-Benz C-Klasse: Neutraalstand inschakelen - DIRECT SELECT-keuzehendel - Automatische transmissie - Rijden en parkeren - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Neutraalstand inschakelen

WAARSCHUWING

Wanneer kinderen zonder toezicht in de auto achterblijven, kunnen deze: Bovendien kunnen de kinderen de auto in beweging zetten, door bijvoorbeeld: Er bestaat gevaar voor letsel en ongevallen!

Bij het verlaten van de auto altijd de sleutel meenemen en de auto vergrendelen. Kinderen en dieren nooit zonder toezicht in de auto achterlaten. De sleutels bewaren op een voor kinderen onbereikbare plaats.

 

- Als de transmissie in de stand of staat: De DIRECT SELECT-keuzehendel tot de eerste weerstand omhoog- of omlaagdrukken.

- Als de transmissie in de stand staat: Het rempedaal indrukken en de DIRECT SELECT-keuzehendel tot de eerste weerstand omhoog- of omlaagdrukken.

Als de motor wordt afgezet in de transmissiestand of , schakelt de automatische transmissie automatisch in de stand .

Met de sleutel: Als vervolgens het bestuurders- of passagiersportier wordt geopend of de sleutel wordt verwijderd, schakelt de automatische transmissie automatisch in de stand .

Met de start-stoptoets: Als vervolgens het bestuurders- of passagiersportier wordt geopend, schakelt de automatische transmissie automatisch in de stand .

Als de automatische transmissie in de neutraalstand moet blijven staan, bijvoorbeeld bij het wassen van de auto in wasstraten met automatische doorvoer:

- Auto's met KEYLESS-GO of KEYLESS-GO-startfunctie: De start-stoptoets uit het contactslot trekken.

- De sleutel in het contactslot steken.

- Alle auto's: Het contact inschakelen.

- Het rempedaal indrukken en ingedrukt houden.

- De neutraalstand inschakelen.

- Het rempedaal loslaten.

- De elektrische parkeerrem vrijzetten.

- Het contact afzetten en de sleutel in het contactslot laten zitten.   

Rijstand inschakelen

- Als de transmissie in de stand of staat: De DIRECT SELECT-keuzehendel tot voorbij de eerste weerstand omlaagdrukken.

- Als de transmissie in de stand staat: Het rempedaal indrukken en de DIRECT SELECT-keuzehendel tot voorbij de eerste weerstand omlaagdrukken.

Parkeerstand inschakelen

Aanwijzing  De automatische transmissie bij een te hoog motortoerental of bij een rollende auto niet direct van naar , van ...

Transmissiestand- en aanduiding rijprogramma

De actuele transmissiestand en het rijprogramma staan op het op het multifunctioneel display. Statusicoon rijprogramma Tran ...

Zie ook:

Hyundai Ioniq Electric. Standen startknop
Stand startknop Actie Aanwijzing Druk, om de auto uit te schakelen, op de startknop terwijl de transmissie in stand P (parkeren) staat. De auto wordt ook uitgeschake ...

Skoda Octavia. Inleiding voor het onderwerp
Afb. 33 Digitaal instrumentenpaneel Rij controlelampjes Koelvloeistoftemperatuurmeter Display Benzine- / dieselmeter De helderheid van de instrumentenverlichting wordt afhankelijk va ...

Modellen: