Mercedes-Benz C-Klasse: Inleiding - Veiligheidsgordels - Veiligheid voor inzittenden - Veiligheid - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Inleiding

Een correct gedragen veiligheidsgordel vermindert bij een botsing of het over de kop slaan de beweging van de inzittenden zo optimaal mogelijk. Daardoor neemt het gevaar af, dat inzittenden met delen van het interieur in aanraking komen of uit de auto worden geslingerd. Bovendien helpt de veiligheidsgordel om de inzittenden in een betere positie ten opzichte van de zich ontplooiende airbag te houden.

Het veiligheidsgordelsysteem omvat:

Als de veiligheidsgordel snel of met een ruk uit de gordeldoorvoeropening wordt getrokken, blokkeert de gordeloprolautomaat. De gordelband kan niet verder worden afgerold.

De gordelspanner trekt bij een ongeval de veiligheidsgordel zo ver aan, dat deze strak tegen het lichaam aan ligt. Hij trekt de inzittenden echter niet in de richting van de rugleuning terug.

De gordelspanner corrigeert bovendien niet een verkeerde zitpositie of het gordelverloop van een verkeerd omgegespte veiligheidsgordel.

Als de veiligheidsgordel bovendien met een gordelkrachtbegrenzer is uitgerust, wordt bij een activering de gordelbelasting op de inzittenden verminderd.

De gordelkrachtbegrenzers van de voorste zitplaatsen zijn op de frontairbags afgestemd, die een deel van de vertragingskrachten overnemen. Daardoor kan de belasting worden gereduceerd die tijdens een ongeval op de inzittenden inwerkt.

Aanwijzing 

Wanneer de passagiersstoel niet bezet is, de gordelslottong niet in het gordelslot van de passagiersstoel steken. Anders kunnen bij een ongeval de gordelspanner en de sidebag activeren en moeten deze vervangen worden.

Belangrijke veiligheidsaanwijzingen

WAARSCHUWING

Wanneer de veiligheidsgordel verkeerd is omgegespt, kan deze niet meer zoals bedoeld beschermen. Bovendien kan een verkeerd omgegespte veiligheidsgordel bijvoorbeeld bij een ongeval, bij remmanoeuvres of abrupte richtingswijzigingen verwondingen veroorzaken. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Altijd ervoor zorgen dat alle inzittenden de veiligheidsgordel correct dragen en een juiste zithouding hebben.

De onderdelen van het veiligheidssysteem zijn op elkaar afgestemd. Ze kunnen hun beschermingspotentieel alleen ontplooien, als alle inzittenden altijd:

WAARSCHUWING

Wanneer de rugleuning niet rechtop staat, biedt de veiligheidsgordel niet de beoogde beschermende werking. Bij een remmanoeuvre of een ongeval kunt u in dit geval onder de veiligheidsgordel doorglijden en daarbij bijvoorbeeld letsel oplopen aan het onderlichaam of de hals. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

De stoel voor aanvang van de rit correct instellen. Altijd erop letten dat de rugleuning rechtop staat en de schoudergordel over het midden van de schouder loopt.

WAARSCHUWING

Personen kleiner dan 1,50 m kunnen de veiligheidsgordel niet zonder geschikte aanvullende veiligheidssystemen omgespen. Wanneer de veiligheidsgordel verkeerd is omgegespt, kan deze niet meer zoals bedoeld beschermen. Bovendien kan een verkeerd omgegespte veiligheidsgordel bijvoorbeeld bij een ongeval, bij remmanoeuvres of abrupte richtingswijzigingen verwondingen veroorzaken. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Personen kleiner dan 1,50 m altijd in speciaal voor hen geschikte veiligheidssystemen beveiligen.

Als een kind jonger dan twaalf jaar en kleiner dan 1,50 m in de auto wordt meegenomen:

WAARSCHUWING 

Veiligheidsgordels kunnen niet meer zoals bedoeld beschermen, als Veiligheidsgordels kunnen bij een ongeval ook niet zichtbaar worden beschadigd, bijvoorbeeld door glassplinters. Gewijzigde of beschadigde veiligheidsgordels kunnen scheuren of uitvallen, bijvoorbeeld bij een ongeval. Gewijzigde gordelspanners kunnen ongewild worden geactiveerd of niet zoals bedoeld werken. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

De veiligheidsgordels, gordelspanners, gordelverankeringen en gordeloprolautomaten nooit wijzigen. De veiligheidsgordels moeten onbeschadigd, niet versleten en schoon zijn; dit controleren. De veiligheidsgordels na een ongeval direct bij een gekwalificeerde werkplaats laten controleren.

 

Mercedes-Benz adviseert om veiligheidsgordels te gebruiken die Mercedes-Benz voor uw auto heeft goedgekeurd. Anders kan dit leiden tot verlies van de typegoedkeuring van de auto.

AMG Performance-stoel: De AMG Performance-stoel is ontworpen voor de standaard driepuntsveiligheidsgordel. Als een andere meerpuntsveiligheidsgordel wordt ingebouwd, zoals sport- of racegordels, kan het veiligheidssysteem geen beschermende werking bieden.

WAARSCHUWING

Als de veiligheidsgordels door de opening in de rugleuning worden geleid, kan de rugleuning bij een ongeval worden beschadigd of zelfs breken. Er bestaat een verhoogd gevaar voor letsel of zelfs levensgevaar!

Uitsluitend de standaard driepuntsveiligheidsgordel gebruiken. Nooit het veiligheidsgordelsysteem wijzigen.

Veiligheidsgordels

...

Correct gebruik van de veiligheidsgordels

De veiligheidsaanwijzingen met betrekking tot de veiligheidsgordel in acht nemen . Alle inzittenden moeten de veiligheidsgordel voor het wegrijden correct omgespen. ...

Zie ook:

Volvo V40. Transpondersleutel met PCC - bereik
Een transpondersleutel met PCC (Personal Car Communicator) heeft voor ontgrendeling van de portieren en de achterklep een bereik van ca. 20 meter en ca. 100 meter voor de overige functies. Als de ...

Renault Megane. Ventilatieroosters
  ventilatieroosters van zijruit ventilatieroosters aan de zijkant ontwasemingssleuf onder de voorruit centrale ventilatieroosters verwarmingsroosters bij de voetenruimtes voor mult ...

Modellen: