Mercedes-Benz C-Klasse: Informatie met betrekking tot het gebruik van de automatische 
airconditioning - Overzicht temperatuurregelsystemen - Klimaatregeling - Mercedes-Benz C-Klasse - InstructieboekjeMercedes-Benz C-Klasse: Informatie met betrekking tot het gebruik van de automatische airconditioning

Mercedes-Benz C-Klasse / Mercedes-Benz C-Klasse - Instructieboekje / Klimaatregeling / Overzicht temperatuurregelsystemen / Informatie met betrekking tot het gebruik van de automatische airconditioning

Optimaal gebruik van de automatische airconditioning

Hierna vindt u een aantal aanwijzingen en aanbevelingen voor een optimale omgang met de automatische airconditioning THERMATIC of THERMOTRONIC (alleen auto's in Canada).

- De klimaatregeling via tuimelschakelaar inschakelen. Het controlelampje boven de tuimelschakelaar gaat branden. De functie "Koeling met luchtdroging" wordt in de automatische stand ingeschakeld.

- De temperatuur op 22 instellen.

Informatie De functie "Voorruit ontwasemen" slechts kortstondig gebruiken, tot de beslagen voorruit is ontwasemd.

De functie "Luchtrecirculatie" slechts kortstondig gebruiken, bijvoorbeeld bij onaangename geuren in de buitenlucht of in een tunnel. Anders kunnen de zijruiten beslaan, omdat in de stand luchtrecirculatie geen buitenlucht wordt toegevoerd.

Auto's met automatische airconditioning THERMATIC met standverwarming of automatische airconditioning THERMOTRONIC: De functie "Restwarmte" gebruiken om het interieur te verwarmen of te ventileren als het contact is uitgeschakeld. De functie "Restwarmte" kan alleen worden in- of uitgeschakeld als het contact is uitgeschakeld. Als het contact wordt ingeschakeld, wordt de functie "Restwarmte" uitgeschakeld.

DYNAMIC SELECT-schakelaar (behalve Mercedes-AMG C 63 / C 63 S )

Met de DYNAMIC SELECT-schakelaar kunt u kiezen tussen verschillende rijprogramma's: Als het rijprogramma E is geselecteerd: Als het rijprogramma C, S of S+ is geselecteerd, worden de actuele klimaatinstellingen aangehouden.    

ECO start-stopsysteem

Tijdens de automatische motorstop van het ECO start-stopsysteem is minder vermogen van de airconditioning beschikbaar. Als het volledige aircovermogen nodig is, kan het ECO start-stopsysteem met de ECO-toets worden uitgeschakeld .

Bedieningseenheid automatische airconditioning THERMOTRONIC (3 zones)

Auto's met standverwarming (voorbeeld)   Bedieningseenheid voorin Temperatuur instellen links Luchtverdeling ...

Temperatuurregelsysteem bedienen

...

Zie ook:

Skoda Octavia. Stabiliseringscontrole (ESC)
De ESC verbetert de wagenstabiliteit in rijdynamische grenssituaties (bv. als de wagen dreigt te gaan slingeren) door het afremmen van de afzonderlijke wielen, om de rijrichting aan te houden. Ti ...

Mazda 6. Antenne
Type A De antenne is in het ruitglas ingebouwd. OPGELET Gebruik voor het reinigen van de binnenzijde van een ruit met een antenne een zachte doek bevochtigd met lauw water en veeg de ant ...

Modellen: